Imaginea care a scandalizat Iaşiul. Două toalete ecologice destinate pelerinilor la Sf. Parascheva au fost montate chiar în faţa porţii Catedralei Romano-Catolice

Imaginea care a scandalizat Iaşiul. Două toalete ecologice destinate pelerinilor la Sf. Parascheva au fost montate chiar în faţa porţii Catedralei Romano-Catolice

Toalete în poarta Catedralei Romano-Catolice din Iaşi FOTO Facebook Budau Paul

Decizia de a monta în această săptămână două toalete imense în poarta Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi a stârnit indignare. Lăcaşul de cult se află la doi paşi de Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia Sărbătorilor Iaşiului şi Hramul Sfintei Parascheva, pe strada Colonel Langa, cea care desparte Catedrala Romano-Catolică de cea a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au fost montate două toalete imense. Practic, acestea au fost instalate chiar la poarta de intrare în curtea Catedralei Romano-Catolice.

Imaginile cu una din toalete au fost postate pe o reţea de socializare joi, 12 octombrie, iar mesajele au fost dintre cele mai acide.

„Eu cred ca e premeditare! Atât de urât! O ditamai primăria dintr-un oraş care se pretinde a fi «capital culturală» să dea aviz pentru asa ceva!“ sau „premeditat sau nu, o toaletă publică nu are ce cauta în faţa unui lăcaş de cult.... Are vreo importanţă că e catolic sau ortodox? Nu cred.... Un lăcaş de cult rămâne un lăcaş de cult“, acestea sunt doar două din mesajele scrise la postarea preotului Paul Budău.În cursul zilei de vineri, la amiază, probabil după mesajele transmise municipalităţii, două maşini au venit să mute toaletele.

„Locaţia iniţială a fost dată de Primărie. Noi le-am montat joi unde ne-au zis ei, iar azi am fost hemaţi să le mutăm mai jos“, a explicat şeful echipei care se ocupa, vineri la prânz, de mutarea toaletelor.

Simultan cu Hramul Sfintei Parascheva au loc şi Sărbătorile Iaşiului, până pe 15 octombrie. În ultima zi a săptămânii este anunţat un spectacol cu mai multe trupe româneşti cap de afiş fiind Carla's Dreams, urmat de un foc de artificii. Ce au anunţat oficialii Primăriei Iaşi puteţi citi AICI.

citeste totul despre: