Femeie dată în urmărire generală naţională, după ce a asistat pasiv la moartea propriului fiu, în vârstă de 5 ani

Femeie dată în urmărire generală naţională, după ce a asistat pasiv la moartea propriului fiu, în vârstă de 5 ani

Elena Perju, femeia dată în urmărire generală FOTO Poliţia Iaşi

Poliţia Iaşi a dat în urmărire generală o femeie de 35 de ani, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare şi care se sustrage de la a executa pedeapsa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia de 35 de ani, pe nume Elena Perju, este dată în urmărire generală naţională de către Poliţia Iaşi. Pe 1 iulie 2014 a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru rele tratamente aplicate minorului.

Instanţa a emis şi mandat de aducere, dar femeia n-a putut fi găsită la domiciliul din comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi. Poliţiştii bănuiesc că se află undeva pe raza judeţului şi îngrijeşte un cuplu de bătrâni.

"Instanţa a reţinut că aceasta, pe parcursul unei lungi perioade de timp, prin folosirea de violenţe în mod repetat exercitate asupra copilului  propriu, născut în anul 2008, prin neasigurarea hranei corespunzătoare, a îmbrăcăminţii, dar şi prin lipsa de intervenţie la momentul în care minorul era agresat de concubinul său, a pus în pericol grav dezvoltarea fizică şi intelectuală a copilului. Atitudinea pasivă a condus la un atac din partea concubinului asupra minorului, soldat cu decesul acestuia. (faptă petrecută în cursul anului 2013, în comuna Bălţaţi, jud. Iaşi)", se arată în comunicatul Poliţiei Iaşi.

În martie 2014, Tribunalul Iaşi l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe concubinul femeii, Ionel Totoi. Bărbatul de 35 de ani este cel care l-a bătut în nenumărate rânduri pe băiatul de 5 ani.

Potrivit rechizitoriului, Totoi şi Elena Ciocă au început să trăiască în concubinaj din vara anului 2012, deşi femeia nu era încă divorţată la acea vreme de soţul ei. Bărbatul era proaspăt ieşit din puşcărie iar cei doi, împreună cu fiii inculpatei, au trăit mai bine de un an în locuinţa părinţilor Elenei Ciocă dintr-un sat din judeţul Vaslui.

În tot acel timp, Totoi i-a bătut frecvent atât pe cei doi copii ai iubitei sale, cât şi pe părinţii acesteia. În luna iulie, bătrânii, sătui de agresiunile suferite, au decis să-l de afară pe Totoi, care a luat-o pe concubină şi pe copii şi s-au mutat în comuna ieşeană Bălţaţi.

Pe 28 iulie, bărbatul a fost chemat la Poliţie din Târgu Frumos, fiind suspect într-un caz de viol. Mărturie în acest sens depusese chiar sora sa, iar pentru a se răzbuna pe aceasta imediat după ce a ieşit de la Poliţie Totoi a mers la aceasta şi i-a pus cuţitul la gât copilului femeii. Ulterior, ajunge acasă şi îl bate crunt cu o curea pe Felix, băiatul mai mare al Elenei Ciocă, în vârstă de 7 ani.

A doua zi, agresorul îl duce pe Felix şi pe fratele său Andrei (5 ani) la tuns. În tot acest timp, Totoi consumă băuturi alcoolice. După ce ajunge acasă, fără niciun motiv, huliganul îl ia pe Andrei şi îl duce în bucătărie, acolo unde îl bate cu picioarele în cap până ce îl lasă inconştient. La scenă a asistat, spun procurorii, atât mama copilului cât şi fratele mai mare al acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările