Cum se apără un primar acuzat că a spart capul unui sătean: „S-a lovit cu capul de ţeava de eşapament de la maşina lui”

Cum se apără un primar acuzat că a spart capul unui sătean: „S-a lovit cu capul de ţeava de eşapament de la maşina lui”

Bărbatul agresat FOTO Facebook/Andra Scripcaru

Poliţiştii ieşeni au deschis un dosar penal de lovire şi alte violenţe după un episod de violenţă ce a avut loc la o nuntă. Acuzat este inclusiv primarul din localitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiica unui bărbat din Lungani susţine că tatăl ei ar fi fost victima unei agresiuni extreme comise de familia primarului din localitate. Tânăra a postat şi mai multe fotografii cu victima, imaginile arătând că acesta a fost grav rănit în urma altercaţiei. Scenele violente ar fi avut loc după o nuntă ce a avut loc sâmbătă, 28 iulie.

„Încă nu mi-am revenit din şoc, dar vreau să vadă o Românie întreagă cum trăim. O­mul din imagine este tatăl meu, el arată astfel pentru că a fost bătut cu cruzime de nişte oameni fără i­ni­mă, adică „primarul“ comunei Lun­gani, Virgil Corobuţă şi băia­tul lui, Liviu Corobuţă. Absolut fă­ră niciun motiv i-au dat fără motiv, şi la fel şi pe mama mea, fiind acolo, au bătut-o fără motiv. După toate astea, el crede că nimeni nu poate face nimic şi continuă cu ameninţările, vrea să plătească tot felul de oameni să ne facă rău“, a scris fiica victimei, Andra Scripcariu.

La postarea care a devenit virală a intervenit chiar primarul din Lungani, Ioan Corobuţă, care s-a apărat şi a precizat că lucrurile ar sta altfel. Corobuţă şi-a menţinut punctul de vedere şi într-o discuţie cu reporterii Ziarului de Iaşi. „Fiul meu are casa peste drum de căminul cultural. Sâmbăta trecută, era nuntă la cămin. Deodată, a venit la nuntă tatăl fetei, Florin Lu­pu, la volanul unei maşini. A intrat cu viteză printre nuntaşi. Era băut, nu este prima oară când conduce băut, are şi dosar penal pentru asta. S-a dat jos din maşină şi a mers la unul dintre nuntaşi l-a pocnit cu pumnul, de două ori. Cel lovit a încercat să fugă, iar Lupu era după el. La un moment dat, Lu­pu a căzut şi s-a lovit cu capul de ţeava de eşapament a maşinii lui, şi s-a rănit la cap. Fiul meu i-a spus doar să îl lase în pace, însă ne-am trezit apoi că Lupu aruncă cu pietre şi sticle în casa fiului meu“, a spus Corobuţă.

Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, a precizat că oamenii legii au în lucru un dosar penal de lovire şi alte violenţe. Cauza a fost deschisă din oficiu, deoarece poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului în timpul agresiunii. „Se efectuează cercetări. În funcţie de rezultate vor fi luate măsurile legale”, ne-a spus Vâjiac. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: