Criza de oxigen de la Iaşi. „Este cel mai mare consum din istoria de 270 de ani a spitalului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Consumul de oxigen din spitalele româneşti este la cele mai mari cote în această perioadă a pandemiei de coronavirus.

Criza de oxigen din spitalele din România continuă, după ce la finalul săptămânii trecute, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi mai rămăsese cu oxigen doar pentru câteva ore, iar salvarea a venit din alte oraşe, care au trimis în regim de urgenţă câteva sute de tuburi de oxigen pentru pacienţi. 

„Necesarul de oxigen în spitalul nostru este în continuare foarte mare şi se fac eforturi permanente. nu au existat momente fără oxigen, mereu am avut suporturi cu tuburi şi stocatori, dar toate se fac cu mari, mari eforturi. Consumul de oxigen este la cele mai înalte cote din istoria acestui spital, de 270 de ani”, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

Medicul ieşean a explicat şi motivele pentru care pacienţii primesc oxigen, în încercarea de a compate teoriile conform cărora oxigenul ucide pacienţii.

„Cel mai mare necesar este prezentat de pacienţii care sunt pe ventilaţie mecanică invazivă şi la care fracţia de oxigen este de 100%. Nu dăm oxigenul pentru că vrem să facem rău, ci pentru că au nevoie de oxigen. Starea lor o impune. Sunt nişte date de laborator care ne arată care e oxigenarea celulelor. Maximul pe care îl putem da este de 100%. Am avut mulţi pacienţi cu necesar de oxigen 100%. Nu pentru că echipa medicală vrea, ci pentru că aşa arată datele pacientului şi pentru a-l ţine în viaţă. Fiinţele umane au nevoie de oxigen. Când suntem sănătoşi, 20% din aerul atmosferic, când suntem atât de bolnavi, 100% pe ventilaţie mecanică”, a mai declarat Diana Cimpoeşu. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Prognoza meteo: Un val de aer polar loveşte România. Când se schimbă vremea

Tatăl vitreg al copilei ucise şi incendiate a fost reţinut. Ce a declarat în faţa anchetatorilor UPDATE VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite