Clubul Politehnica Iaşi trebuie să plătească 20.000 de euro lui Florin Prunea

Clubul Politehnica Iaşi trebuie să plătească 20.000 de euro lui Florin Prunea

FOTO: Florin Prunea

Clubul Politehnica Iaşi a fost obligat de judecători la plata unor despăgubiri către Florin Prunea. Totul a pornit de la demiterea acestuia din fruntea clubului din Copou, iar decizia judecătorilor bucureşteni este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu câteva luni, atât preşedintele Florin Prunea, cât şi tehnicianul Eugen Neagoe, alături de mai mulţi jucători, au fost obligaţi să plece, în locul lor venind Adrian Ambrosie pe postul de preşedinte al clubului, Flavius Stoican pe postul de antrenor principal, dar şi mai mulţi fotbalişti.

Concret, Prunea a obţinut anularea deciziei de concediere şi repunerea sa în funcţie, dar numai pentru o lună, atât cât mai rămăsese din contractul pe perioadă determinată care era în vigoare. Dar, în loc să ia 7.000 de euro, cât avea salariu, pentru acea perioadă va primi 20.000 de euro
 
Chiar dacă decizia este în favoarea lui Florin Prunea, acesta a anunţat că nu revine în Copou. Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au admis în parte apelurile în cadrul litigiului de muncă dintre Florin Prunea şi clubul de fotbal Politehnica Iaşi.
 
Astfel, instanţa obligă clubul să îi plătească lui Prunea suma de 20.000 de euro, cu titlu de daune materiale. De asemenea, clubul de fotbal trebuie să îi plătească fostului international cheltuieli de judecată totale la fondul cauzei în valoare totală 8.000 de lei, reprezentând parte din onorariul avocaţial. Decizia este definitivă.
 
În urmă cu câteva luni, magistraţii din cadrul Tribunalului Bucureşti au admis în parte acţiunea pe care fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi l-a intentat clubului de fotbal.
 
Fostul internaţional al României le-a cerut magistraţilor să dispună anularea deciziei de concediere şi să oblige clubul de fotbal ieşean la achitarea unor drepturi băneşti.
 
Amintim că, în urmă cu câteva luni, la scurt timp după demiterea sa, Prunea a dat mai multe declaraţii, afirmând că „totul a fost premeditat”. „Îmi pare rău că mă despart de Iaşi în acest fel, dar nu a depins de mine. Totul a fost premeditat. Şi titlul dacă l-aş fi luat, tot nu mi s-ar fi prelungit contractul! Dacă nu voi primi banii stipulaţi în contract, restanţele şi clauza de reziliere, probabil va urma un litigiu. Dar atât timp cât contractul a fost reziliat unilateral de către club, bănuiesc că nu vor fi probleme”, spunea atunci Florin Prunea.
 
Pe data de 15 iunie 2017, Comitetul Director al Politehnicii Iaşi a anunţat că a reziliat contractul cu Prunea, iar cel care i-a luat locul lui Prunea la cârma clubului din Copou. 
 
Cum a ajuns Prunea la salariul de 7.000 de euro pe luna 
 
Fost portar internaţional, Florin Prunea a preluat funcţia de conducător al echipei Iaşului (care juca în eşalonul secund) pe 10 ianuarie 2012, când a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu primarul de atunci, Gheorghe Nichita. 
 
În prima jumătate de sezon, Prunea a primit un salariu lunar de 2.500 euro, cu prime duble, apartament şi masă de serviciu, cheltuieli administrative (deplasări, benzină, protocol, telefon) etc. dar şi cu o clauză de reziliere de 20.000 de euro. Deşi perspectivele din tur nu erau favorabile, echipa a promovat în vara lui 2012, dar a retrogradat în sezonul următor. Prunea a fost reconfirmat ca preşedinte la 4 decembrie 2013 şi, odată cu a doua promovare din vara anului 2014 a mai semnat un contract, cu salariu dublat (5.000 euro) şi alte beneficii. 
 
Salariul său a crescut la 6.000 de euro în 2015-2016, iar din vara trecută, ca urmare a unui nou contract, retribuţia lunară a lui Florin Prunea a ajuns la 7.000 de euro pe lună, plus bonusuri şi o primă de reinstalare de 40.000 de euro. 
 
Ca urmare a neînţelegerilor cu noul primar Mihai Chirica, generate de finanţarea echipei de fotbal de la bugetul local, contractul lui Prunea care a expirat în această vară nu a mai fost prelungit. Aceasta a atras şi plecarea antrenorului Eugen Neagoe, sub bagheta căruia echipa a înregistrat o serie de 15 meciuri fără înfrângere. 
 
Odată cu preluarea frâielor de către firma de impresariat Fotbal Hebdo, noul preşedinte executiv al clubului a devenit Adrian Ambrosie, Prunea refuzând orice cale de reziliere a contractului înainte de termen.
citeste totul despre: