Certificate verzi şi buletine COVID false, tăiate ca biletele de autobuz pentru navetişti. Cum funcţiona reţeaua din Iaşi

Certificate verzi şi buletine COVID false, tăiate ca biletele de autobuz pentru navetişti. Cum funcţiona reţeaua din Iaşi

Certificat verde  FOTO rohealthreview.ro

Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale. Autorităţile ieşene anunţă că se confruntă cu un val de falsuri ale buletinelor de analize şi ale adeverinţelor de vaccinare anti-Covid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi tineri din judeţul Iaşi făceau cărăuşie, pe direcţia Iaşi - Londra, cu microbuze 6 plus 1, care nu necesită autorizare specială de transport persoane precum microbuzele de 8 persoane sau autobuzele. Contra cost, ca să nu le fie afectată clientela, cei doi „ajutau” şi cu buletine non-Covid călătorii care nu erau vaccinaţi, pentru a-i putea transporta la Londra în condiţii de aparentă legalitate.

Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale. De anchetă se ocupă Secţia 4 Poliţie Tătăraşi, Iaşi.
 
„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021 doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID-19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.
 
Alte falsuri, cu zecile, au fost descoperite de către poliţişti în ultimele luni pe Aeroportul din Iaşi, tot la persoane venite din Marea Britanie. Şi aici ancheta este în curs de desfăşurare, notează Ziarul de Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările