Bogdan Ota şi pianişti de la Colegiul de Artă din Iaşi vor cânta pentru a ajuta doi copii grav bolnavi

Bogdan Ota şi pianişti de la Colegiul de Artă din Iaşi vor cânta pentru a ajuta doi copii grav bolnavi

Bogdan Ota va cânta pentru ajutorare a doi copii bolnavi

Artistul va susţine un concert pe 20 decembrie, de la ora 19.00, împreună cu Nordic Sonata Orchestra şi prietenii săi. Evenimentul va avea loc în sala Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoşani. Printre invitaţi se vor număra şi pianiştii Sofia Sălăjan şi Alexandru Plăcintă, elevi ai Colegiului de Artă din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul caritabil “Artă pentru suflet” are drept scop strângerea de fonduri pentru doi copii din judeţul Botoşani ce sunt grav bolnavi. Este vorba de Gabriela Ştefania Ciobanu, din localitatea Păltiniş, care suferă de paralizie totală şi are nevoie de medicaţie costisitoare pentru ca boala să nu-i distrugă sistemul nervos.

Al doilea copil pentru care pianistul Bogdan Ota şi-a propus să strângă fonduri se numeşte Ionuţ Teodor Babiuc, este din localitatea botoşăneană Iancu are 9 ani şi are probleme de sănătate locomotorii. “Ionuţ are nevoie de noi pentru a beneficia de o medicaţie specifică, de orteze pt. facilitarea mişcărilor şi de un habitat corespunzător (locuieşte cu bunica sa în condiţii foarte grele)”, au precizat membrii echipei lui Bogdan Ota.

La rândul său, artistul a declarat: ”Mi-am propus să-l atrag pe ascultătorul meu înapoi către el însuşi, către sinele său divin. De ce? Iată, de exemplu, vorbind cu omul şi prietenul Ştefan Gadola, am concluzionat împreună că trăind în această societate e o datorie divină în primul rând şi în al doilea rând morală să facem tot ce ne stă în putinţă să o facem frumoasă, fără a precupeţi vreun efort. Nu avem o scuză pentru a nu face nimic. Suntem oameni şi în orice fel de palate am trăi, orice fel de maşini am conduce tot vom păşi afară din ele. Să fii indiferent faţă de lumea în care trăieşti e ca şi cum ţi-ai construi o vilă în cimitir, fericit că nu te deranjează nimeni. "La ce bun totul când ieşi din casă şi vezi atâta tristeţe şi frustrare în jurul tău? Trebuie să facem ceva… atât cât putem”, spune Ştefan Gadola la o discuţie înflăcărată despre lumea în care trăim. Eu, asemeni multora dintre noi, fac tot ce-mi stă în putinţă să fac lumea în care trăiesc mai frumoasă. Eforturile mele sunt ca nişte scame în univers, dar coroborate cu ale altora vor fi asemeni unor picături de apă unite într-un tsunami.”
          
Alături de pianist şi compozitor vor concerta Sofia Sălăjan şi Alexandru Plăcintă, doi elevi geniali de la Liceul de Artă din Iaşi, care au avut o evoluţie fabuloasă în străinătate, unde au câştigat premiul I la cele mai importante competiţii internaţionale de interpretare instrumentală (pian).

De la Liceul  de Artă din Botoşani vor veni pe scenă trei artişti cu un program surpriză pentru toate gusturile. La finalul serii grupul de copii Mellody din Botoşani, coordonat de Paul Ciprian Mihai, va înveseli publicul cu repertoriul lor de muzică de Crăciun.

Acesta este cel de-al doilea concert caritabil susţinut în luna decembrie de artist, după ce pe data de 10 decembrie a concertat în sala Auditorium Maximum a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca. De asemenea, Asociaţia Culturală ”Bogdan Ota” este implicată în prezent într-un eveniment artistic prin care se adună bani pentru Centrul de Plasament ”Sf. Andrei” din Iaşi.

Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările