Şeful PNL Iaşi, despre „decalogul” partidului: „Vrem înăsprirea criteriului privind plagiatele”

Şeful PNL Iaşi, despre „decalogul” partidului: „Vrem înăsprirea criteriului privind plagiatele”

Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, comentează într-un răspuns remis „Adevărul” cele zece reguli interne ale partidului, privind selecţia candidaţilor la alegerile de anul viitor. Acesta a precizat că filiala de la Iaşi a cerut structurii centrale înăsprirea unora dintre criterii, exemplificând în acest sens situaţia suspiciunilor de plagiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PNL Iaşi susţine că în urma discuţiilor avute în cadrul unei şedinţe, filiala de la Iaşi a îmbrăţişat cele zece criterii de integritate ale PNL, privind candidaţii partidului pentru alegerile de anul viitor.

 „Criteriile de integritate au fost discutate în fiecare organizaţie judeţeană, pentru ca la Consiliul Naţional de pe 11 decembrie, de la Bucureşti, acestea să devină funcţionale şi obligatorii pentru toate alegerile de anul viitor. La Iaşi am discutat în ultima şedinţă de CJEX PNL Iaşi acest decalog. Vreau să vă spun că fiecare din cele 10 criterii au fost discutate şi votate punct cu punct. Avem câteva propuneri şi observaţii pe care le vom trimite la Bucureşti la Secretariatul General, dar absolut toate se referă la o înăsprire a acestor criterii de integritate”, a comentat Costel Alexe.

Acesta a exemplificat cazul plagiatelor, despre care liderul PNL Iaşi spune că nu ar trebuie constate de instanţele de judecată întrucât „nici nu există astfel de decizii judecătoreşti, iar diversele comisii nu au făcut decât să amâne deciziile şi să spele pe plagiatori”.

„Plagiatele se pot constata foarte uşor, prin compararea tezelor de doctorat cu sursele folosite. PNL rămâne primul partid care face o asemenea revoluţie politică. Sunt convins că unii care se vor şti culpabili nici nu se vor mai înscrie în cursa electorală. Cred că vom avea foarte mulţi tineri şi la locale şi la generale. Personal, pentru mine, este o bucurie enormă să văd că tinerii din PNL vor putea efectiv să dovedească că pot guverna foarte bine”, a mai spus Costel Alexe.

La PNL Iaşi, singurul candidat oficial pentru alegerile de anul viitor este actualul director al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a cărui nume, cel puţin până în prezent, nu a fost implicat în scandaluri de notorietate în Iaşi.

„Decalogul” PNL

1 lustraţia

2. traseismul politic

3. nepotismul

4. contractele şi relaţia cu statul

5. falsul în declaraţii

6. stările de incompatibilitate şi conflict de interese

7. eventualele atitudini discriminatorii

8. eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat

9. plagiatul

10. problemele penale


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: