Viiturile au făcut pagube în Defileul Jiului. Apele umflate au distrus un baraj

Viiturile au făcut pagube în Defileul Jiului. Apele umflate au distrus un baraj

Defileul Jiului. FOTO: Parcul Naţional Defileul Jiului.

Viiturile au produs pagube în Defileul Jiului. Digul barajului Hidroelectrica a fost devastat de apele umflate ale râului Jiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un dig al Hidroelectrica din Defileul Jiului a fost rupt de apele râului Jiu. „La kilometrul 115+300, Jiul şi-a reluat cursul natural, spulberând digul provizoriu de la şantierul Dumitra. Atentie! Multe betoane şi alte obiecte periculoase în albie. Pentru practicanţii de rafting se recomandă evitarea zonei respective”, au informat reprezentaţii Parcului Natural Defileul Jiului. Digul a mai fost rupt în aceeaşi zonă în urmă cu o lună.

Defileul Jiului reprezintă legătura principală dintre judeţele Hunedoara şi Gorj, iar şoseaua care îl traversează pe un traseu de peste 30 de kilometri străbate o arie protejată recunoscută pentru diversitatea habitatelor. Parcul naţional Defileul Jiului ocupă o suprafaţă de peste 11.000 de hectare, între Munţii Vâlcan şi Munţii Parâng, de-a lungul râului Jiu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Retezatul inaccesibil: al doilea drum spre parcul naţional e închis. Imagini cu dezastrul produs de viituri

Poveştile fascinante despre momârlani, urmaşii dacilor în Valea Jiului. „Ciobanul dăruit cu puterea vrăjitoriei“ al lui Jules Verne, păstorii miţoşi descrişi de Iorga

Imagini de pe drumul interzis turiştilor din Retezat. Ce pericole îi pândesc pe şoferii se aventurează pe munte

 

 

citeste totul despre: