VIDEO Recitalul emoţionant de cântece patriotice. Elevii în straie populare au ridicat în picioare publicul din palat

Cântece patriotice - recital Ansamblul Românaşul

Cântecele patriotice şi colindele cântate de elevi au răsunat în sala mare a Palatului Magna Curia, la un eveniment organizat de Inspectoratul de Poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ansamblul Românaşul, format din elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, a fost invitatul special al poliţiştilor din Hunedoara, la un eveniment cultural dedicat Centenarului Marii Unirii.

Copiii îmbrăcaţi în straie populare au impresionat publicul din sala mare a Palatului Magna Curia, cu un recital de cântece patriotice şi colinde.

 

Evenimentul s-a numit „Hunedoreni în slujba Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918” şi a inclus o prelegere ştiinţifică dedicată momentului istoric 1 Decembrie 1918, susţinută de istoricul Dorin Petresc, o expoziţie de pictură a artistei Andreea Alba, poliţistă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi membră Uniunii Artiştilor Plastici, o expoziţie de timbre rare prezentată de comisarul şef Eugen Negriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi suita de cântece patriotice interpretate de ansamblul „Românaşul”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Spectacol de culori şi lumini în centrul municipiului. Centenarul este celebrat într-un mod inedit

Afişul imens cu care şefii judeţului s-au făcut de râs, în Anului Centenarului: „Celebrăm Marea Unire 1818 - 2018”

VIDEO Momente emoţionante: cum au fost omagiaţi oamenii care au reprezentat oraşul la Marea Unire din 1918

 

citeste totul despre: