Spre nemulţumirea localnicilor, gropile au transformat străzile Hunedoarei în piste cu obstacole

Locuitorii din Hunedoara sunt nemulţumiţi de numărul mare de gropi şi de calitatea proastă a lucrărilor. Conducerea Primăriei Hunedoara are în plan reabilitarea celor mai importante artere, într-un proiect de 100 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mulţi dintre şoferii care circulă pe străzile Hunedoarei au ajuns la capătul răbdării pentru că, de ani buni, nicio autoritate locală nu s-a mai implicat în reabilitarea unora dintre arterele rutiere principale ale localităţii. Alţi localnici sunt nemulţumiţi că lucrările de acoperire a gropilor din asfalt au fost realizate în bătaie de joc.
„Constructorii angajaţi de primărie au petecit Strada Revoluţiei în urmă cu vreo două săptămâni, dar gropi au rămas destule în asfalt, pentru că nu s-au ocupat să le acopere pe toate, chiar dacă sediul primăriei se află în apropiere”, spune Ghizela Farkaş, locatară a unei case de pe Strada Revoluţiei. Vecinul ei, Alexandru Stanciu, este la fel de nemulţumit. „Rar am văzut stradă în Hunedoara să nu fie plină de gropi”, a mărturisit bărbatul.

Gropi periculoase


Pentru Ionel Petresc, a te plimba cu scuterul prin oraş a devenit o adevărată aventură. „Străzile sunt ca nişte piste cu obstacole. Dacă nu eşti atent, rişti să te împlânţi în gropile de pe carosabil”, concluzionează tânărul, arătând spre unul din cratele Bulevardului 1848.
Reprezentanţii municipalităţii, care ar trebui să se ocupe de administrarea arterelor rutiere cu probleme, spun că din această vară străzile Hunedoarei ar putea compune un şantier de proporţii.

„Vom derula un proiect important, întins pe trei ani, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, din fonduri guvernamentale şi europene, care prevede şi reabilitarea străzilor principale din oraş”, a declarat Dan Robert, viceprimarul municipiului Hunedoara.

„Autostrada” Hunedoarei a fost stricată


Şoseaua care leagă Hunedoara de drumul european Deva – Sibiu este afectată, pe cinci kilometri, de lucrările ISPA de reabilitare a canalizării. În urmă cu un an, Primăria Hunedoara reuşea asfaltarea a trei kilometri, la intrarea în oraş, dar o parte din acest tronson va fi din nou stricată, pe durata proiectului ISPA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările