Pompierul de onoare al anului: Mircea Crihan a salvat viaţa unui om, rămas captiv într-o maşină răsturnată

Pompierul de onoare al anului: Mircea Crihan a salvat viaţa unui om, rămas captiv într-o maşină răsturnată

Mircea Crihan (stânga). FOTO: ISU Hunedoara.

Cei mai dedicaţi şi eficienţi pompieri au fost premiaţi de Inspectoratul penru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Printre ei s-a numărat Mircea Crihan, desemnat „pompierul de onoare al anului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Crihan a primit distincţia „pompierul de onoare al anului”, într-o ceremonie organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Plutonierul major Mircea Crihan activează la Detaşamentul Deva, iar în februarie 2018 s-a intersectat cu destinul unui om.

În câmp, într-o maşină răsturnată pe plafon, pompierul devean a găsit un bărbat prins în centură care a putut comunica faptul că nu îşi mai simte picioarele. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, pompierul a decis să-l menţină conştient pe rănit şi să nu-l extragă din autoturism, deşi alţi participanţi la trafic, care opriseră la locul accidentului, voiau să-l scoată pe bărbat din maşină.

„După câteva luni de la producerea accidentului, soţia omului salvat de colegul nostru a transmis inspectorului şef al ISU Hunedoara o scrisoare emoţionantă în care îşi exprima recunoştinţa pentru compasiunea şi implicarea pompierului”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Salvatorul de onoare al anului a fost desemnat plutonierul major Andrei Dobrei, de la Secţia de Pompieri Ilia. „A participat la numeroase intervenţii de acordare a primului ajutor medical, dar s-a remarcat la acţiunea de salvare a şapte oameni grav răniţi în urma unui accident rutier produs pe DN 7, în localitatea Leşnic”, a informat ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Satul unde trăiesc şapte bătrâni cu vârste de aproape 80 de ani. Oamenii le-au sărit în ajutor urcând prin zăpezi de un metru

Maşina pompierilor s-a împotmolit pe un drum lăsat de izbelişte. Echipajul a pornit pe jos în ajutorul unei femei

Explozie puternică într-un bloc din cauza unei acumulări de gaz. Un bărbat a murit, iar un alt locatar a ajuns în spital

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: