Poliţiştii şi-au celebrat ziua în stradă. Aproape 100 de angajaţi din judeţul Hunedoara au fost avansaţi

Poliţiştii şi-au celebrat ziua în stradă. Aproape 100 de angajaţi din judeţul Hunedoara au fost avansaţi

FOTO: IPJ Hunedoara.

Poliţiştii şi-au celebrat ziua în stradă. Aproape 100 de poliţişti din judeţul Hunedoara au fost avansaţi în gradul profesional, de Ziua Poliţiei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivităţile publice dedicate Zilei Poliţiei Române au lipsit, miercuri, în judeţul Hunedoara, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus, iar poliţiştii au fost mobilizaţi în număr mare în stradă, pentru a asigura climatul de ordine şi siguranţă publică. Totuşi, pentru aproape 100 dintre ei, ziua de 25 martie a reprezentat un moment important.

„Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 99 de poliţişti (30 de ofiţeri şi 69 de agenţi de poliţie)”, a informat comisarul şef Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„Misiunile pe care le-aţi îndeplinit cu succes şi, cu precădere activităţile realizate în ultima perioadă, alături de alte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe linia prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus Covid-19, reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un examen public, extrem de dificil, în faţa comunităţii, a familiilor noaste şi a propriei conştiinţe. Această perioadă ne oferă posibilitatea afirmării profesionalismului, a maturităţii şi capacităţii organizatorice a poliţiştilor hunedoreni, de la nivelul tuturor structurilor, de a gestiona o problematică diversă şi complexă, dar care nu ne absolvă de îndatoririle noastre curente”, a fost mesajul conducerii IPJ Hunedoara, pentru poliţişti.

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 198 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.


Mai puteţi citi şi:

Maşinile Poliţiei, „sicrie pe patru roţi“. De ce s-au plâns agenţii de poliţie de starea autospecialelor vechi din dotare

Povestea lui Claudiu Ionescu, poliţistul înfrânt de sistem: „Mi-am dat seama că n-am cum să răzbat în jungla asta de mafioţi. Nu mai cred în dreptate“

Poliţia s-a dotat cu calculatoare dăruite de proprii angajaţi. Ce cuprinde lista donaţiilor primite de Inspectorat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: