Hunedorenii care transformă străzile în târguri de maşini vor fi amendaţi de poliţişti

Consilierii locali ai municipiului Hunedoara au aprobat în unanimitate o hotărâre prin care poliţiştii vor avea dreptul de să îi amendeze pe hunedorenii care îşi lasă maşinile la vânzare pe bulevardele din localitate, încurcând astfel circulaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unei decizii mai vechi luată de Consiliul Local Hunedoara, sarcina amendării “samsarilor” de maşini revenea doar poliţiştilor comunitari, însă măsura nu şi-a dovedit eficienţa. Din zecile de hunedoreni care au transformat bulevardele principale din oraş într-un târg extins de maşini, anul trecut doar şase persoane au primit amenzi de câte 100 – 500 de lei.
Aceasta şi pentru că proprietarii autoturismelor expuse cu săptămânile la vânzare pe străzile din Hunedoara erau greu de identificat. “Cu sprijinul poliţiştilor, eficienţa acţiunilor de sancţionare a celor care îşi expun spre vânzare ilegal, pe domeniul public, autoturismele va creşte”, a precizat Tiberiu Furcă, directorul Serviciului Poliţiei Comunitare Hunedoara.
Hotărârea de consiliul local va duce la decongestionarea traficului pe arterele rutiere circulate din Hunedoara, sunt de părere iniţiatorii ei. Locurile cele mai aglomerate din municipiu de “samsarii” de maşini second-hand aduse din Occident sunt zona Sanitas şi zona Gambrinus, de pe Bulevardul Dacia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările