FOTOGALERIE: Trăiesc din moartea combinatului siderurgic de la Hunedoara

FOTOGALERIE: Trăiesc din moartea combinatului siderurgic de la Hunedoara

Maria sapă în fiecare zi printre ruine pentru a+şi creşte copiii. D.G.

Ultimele construcţii rămase pe vechea platforma siderurgică a Hunedoarei strâng în jurul lor zeci de căutători de fier vechi. Pe cele 138 de hectare de teren acoperite cu ruine, târnăcoapele fierarilor de ocazie fac concurenţă picamerelor demolatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Loviturile de târnăcop ale căutătorilor de fier vechi răsună ascuţit peste întinderea acoperită de moloz şi ruine, mândria din trecut a Hunedoarei.

În prezent, aproape toate construcţiile ridicate pe terenul de 138 de hectare al fostului combinat siderurgic, pentru care autorităţile au hotărât demolarea, au fost puse la pământ.

Un imens siloz al cocseriei, unde câţiva muncitori făceau ultimele pregătiri înainte ca acesta să fie dinamitat, mai aminteşte de imensitatea fostei platforme industriale.

„Vor fi folosite 25 de kilograme de dinamită pentru doborâre construcţiei, programată în următoarele zile. Operaţiunea va fi dificilă”, a afirmat Janos Simo, administratorul firmei care se ocupă de demolare.

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE:

Citeşte mai multe despre acest subiect joi, în Adevărul.

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE:

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările