Amendă maximă dată unui şofer care urma să descarce un camion cu deşeuri la marginea Huneoarei

Amendă maximă dată unui şofer care urma să descarce un camion cu deşeuri la marginea Huneoarei

Şofer amendat de Poliţia Locală. Foto: Primăria Hunedoara.

Un şofer care se pregătea să descarce un camion plin cu deşeuri la marginea Hunedoarei a fost ărins în flagrant de poliţiştii locali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un localnic din Hunedoara a fost prins în flagrant de poliţiştii locali în timp ce se pregătea să descarce ilegal o camionetă plină de deşeuri în zona Stufit de la marginea Hunedoarei.

„Tentativa sa a fost însă oprită la timp, iar autorul s-a ales cu maximul de amendă aplicabil persoanelor fizice – 6000 de lei. Pentru persoanele fizice care aruncă deşeuri în alte locuri decât cele special amenajate, amenzile sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei. Persoanele juridice care comit astfel de fapte pot primi amenzi între 25.000 şi 50.000 de lei”, informează Primăria Hunedoara.

Locul de la marginea Hunedoara ocupat în trecut de secţii ale combinatului siderurgic şi barăci ale familiilor de muncitori a devenit în ultimii ani o groapă întinsă de gunoi. Din cauza poluării, Garda de Mediu Hunedoara a amendat în toamna anului 2019 cu 30.000 de lei societatea Eco Sid, înfiinţată de municipalitate pentru a prelua terenurile pe care au funcţionat mai multe secţii din combinatul siderurgic. Pe terenurile virane, în ultimii ani au avut loc mai multe incendii de vegetaţie care au dus la aprinderea deşeurilor şi la poluarea Hunedoarei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ruinele combinatului, o uriaşă groapă de gunoi. „Nota de plată” pentru nepăsarea autorităţilor

FOTO „Iadul industrial“ de la intrarea în Hunedoara: fosta platformă siderurgică, la 10 ani de la startul marii demolări

Contractul – căpuşă care ruinează Eco Sid. Daune de 1,5 milioane de euro din afacerile de pe ruinele combinatului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările