Microbuz făcut scrum pe A1, pe sensul de mers către Bucureşti. Patru oameni s-au autoevacuat

Microbuz făcut scrum pe A1, pe sensul de mers către Bucureşti. Patru oameni s-au autoevacuat

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului                             FOTO: ISU Giurgiu

Microbuzul a luat foc în dimineaţa zilei de vineri, 22 mai. Maşina circula pe A1, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu au fost solicitaţi vineri dimineaţa pentru a stinge un incendiu izbucnit la un microbuz.

Maşina circula pe A1 (sens de mers către Bucureşti), iar în zona kilometrului 38, şoferul a observat că iese fum de sub capotă. Astfel a reuşit să oprească microbuzul pe banda de urgenţă.

„La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare mare de fum, la un microbuz, oprit pe banda de urgenţă. Cele patru persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat în timp util, în momentul în care şoferul a observat că iese fum de sub capotă”, transmit reprezentanţii ISU Giurgiu.

În urma incendiului, microbuzul a ars în totalitate. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate, acumulatorul nu trebuie să fie defect, iar transformatorul şi redresorul nu trebuie suprasolicitate;
  • nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte, neizolate sau amplasate necorespunzător;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din autoturism.

Pe aceeaşi temă:

Microbuz cu 18 pasageri la bord, implicat într-un accident rutier

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: