VIDEO Troleibuz plin cu oameni, filmat trecând în viteză pe roşu la semafor. Scena tulburătoare, înregistrată la Galaţi

VIDEO Troleibuz plin cu oameni, filmat trecând în viteză pe roşu la semafor. Scena tulburătoare, înregistrată la Galaţi

Se poate vede clar că semaforul arată roşu atunci când troleibuzul trece FOTO Captura video

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile pe bulevardul Brăilei, chiar în faţa Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă. Societatea publică de transport urban, Transurb SA Galaţi nu a formulat deocamdată un punct de vedere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incident în trafic petrecut zilele trecute la Galaţi a provocat indignare după ce dintr-o fimare postată pe internet de un martor se vede foarte clar că un troleibuz plin cu oameni trece pe culoarea roşie a semaforului.

Totul s-a întâmplat pe strada Brăilei, chiar în faţa Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă„ Sfântul Apostol Andrei”, acolo unde există o trecere de pietoni foarte circulată.

De altfel, după cum au remarcat şi cei care au comentat la materialul video postat de gălăţeanul Silviu Zinica pe Facebook, doar un noroc teribil a făcut ca, în momentul în care troleibuzul a trecut pe roşu, pe trecerea de pietoni să nu se afle nimeni.

„Putea oricând să apară cineva, un copil, un bătrân sau o mămică cu cărucior. Pietonii aveau verde şi nu aveau de unde să ştie că şoferul de pe troleibuz nu are de gând să oprească la semafor şi să le dea prioritate aşa cum prevede legea”, a scris unul dintre comentatori.

Cei mai mulţi dintre cei care au reacţionat la vederea imaginilor sunt de părere că şefii societăţii publice de transport urban (Transurb SA) ar trebui să ia măsuri  drastice împotriva şoferului respectiv, însă deocamdată societatea nu a avut nicio reacţie vizavi de cele întâmplate.

Comentatorii insistă pe acest aspect mai ales că actualul director general al Transurb, Mihai Cadinoiu, a fost până de curând director adjunct al Poliţiei Locale Galaţi.
  

Şansele ca şoferul care a trecut pe roşu să fie pedepsit de Poliţie sunt însă destul de mici. Există deja o serie de precedente în acest sens, imaginile pe baza cărora Poliţia i-a sancţionat pe o serie de şoferi nefiind considerate probe relevante de către judecători, care au anulat procesele-verbale prin care conducătorii auto au fost sancţionaţi.

Şi măsurile disciplinare sunt destul de greu de luat. Deşi numărul maşinii ar putea fi identificat printr-o expertizare a imaginilor, nu pot fi dovedite ziua şi ora producerii incidentului, deci nici ce şofer se afla în tură în acel moment.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: