Un bărbat infectat cu SARS CoV-2 a încercat să îşi croiască drum cu lopata pentru a ieşi din zona de carantină

Un bărbat infectat cu SARS CoV-2 a încercat să îşi
croiască drum cu lopata pentru a ieşi din zona de carantină

Maşina cu care bărbatul încerca să iasă din zona de carantină FOTO IJJ Galaţi

Un bărbat din localitatea gălăţeană Iveşti, domiciliat în zona unde a fost instituită carantina, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localităţii. Persoana figura ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2.

Joi, 22 octombrie, o patrulă de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii.

În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus. 

”În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci”, au precizat reprezentanţii IJJ Galaţi.

Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi.

”Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, susţin reprezentanţii IJJ Galaţi.

Bărbatul a fost condus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de către poliţie.    

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Irlanda, prima ţară din UE care intră în carantină. Cetăţenii se pot deplasa doar la 5 kilometri de casă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările