Tinere răpite şi forţate să se prostitueze în Occident. Proxeneţii au folosit banii ca să cumpere maşini de lux

Tinere răpite şi forţate să se prostitueze în Occident.
Proxeneţii au folosit banii ca să cumpere maşini de lux

Una dintre maşinile confiscate de la proxeneţi FOTO DIICOT Galaţi

Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi sub acuzaţiile de trafic de persoane, proxenetism şi spălarea banilor. Procurorii DIICOT au dispus ridicarea a cinci autoturisme pe care proxeneţii le cumpăraseră cu banii obţinuţi din prostituţie.

Miercuri, 3 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii DIICOT Galaţi au efectuat 9 percheziţii domiciliare la locaţiile folosite de trei bărbaţi bănuiţi de trafic de persoane, proxenetism şi spălarea banilor. Suspecţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, cei trei bărbaţi ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceştia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea şi transferul diferite locaţii, de pe teritoriul României şi al unor state europene, unde, prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi determinat să practice prostituţia, însuşindu-şi sumele de bani obţinute de acestea”, spun procurorii DIICOT Galaţi.

De asemenea, s-a stabilit că cei trei bărbaţi ar fi determinat persoane apropiate să achiziţioneze, să deţină şi să înmatriculeze în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituţiei, mai multe autoturisme.

În urma  percheziţiilor, au  fost ridicate  5 autoturisme, 12  telefoane  mobile, suma  de 5.500 de euro, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie.  Bărbaţii bănuiţi de comiterea infracţiunilor au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român în Italia: a mers la prostituate, dar şi-a găsit soţia „la treabă“. A omorât-o, apoi s-a sinucis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările