S-a finalizat ancheta în cazul poliţiştilor care au ignorat o fată de 14 ani plină de sânge. Nici măcar nu s-au dat jos din maşină

S-a finalizat ancheta
în cazul poliţiştilor care au ignorat o fată de 14 ani plină de sânge. Nici
măcar nu s-au dat jos din maşină

Trecătorii vorbesc cu fata, în timp ce poliţiştii asistă impasibili din maşină la toată scena FOTO captură video

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a avut nevoie de doi ani pentru a stabili că faptele de care erau acuzaţi poliţiştii ”nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor vizate”. Nici Poliţia nu îi mai poate cerceta disciplinar pentru că a intervenit prescripţia cercetării disciplinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai bine de doi ani de la data când doi poliţişti de la Secţia 1 de Poliţie din Galaţi au asistat impasibili cum o fată plină de sânge mergea plină de sânge pe unul din cele mai circulate bulevarde din oraş, Parchetul a finalizat ancheta. Procurorii au decis să claseze dosarul pe motiv că ”faptele nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor vizate”, fiind vorba de abuz în serviciu şi neacordarea de ajutor unei persoane aflate în dificultate.

Poliţiştii nu mai pot fi nici cercetaţi disciplinar pentru că, potrivit legii, ancheta administrativă putea fi declanşată la cel mult un an de la data comiterea faptelor, în caz contrar se prescrie.

Consiliul Asociaţia Tinerilor Instituţionalizaţi sesizase Parchetul cu privire la presupusele fapte penale comise de cei doi poliţişti în acest caz. Reamintim că, pe 5 august 2019, gălăţenii care se aflau pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi au avut parte de o scenă înfiorătoare. O copilă, despre care s-a aflat ulterior că are 14 ani, mergea plină de sânge pe abdomen şi pe picioare.

”Voiau sa plece mai departe”

O trecătoare a filmat scena, oprind o maşină de poliţie care trecea în zonă pentru a semnala faptul că fata are nevoie de ajutor, însă oamenii legii s-au dovedit nepăsători. Femeia i-a acuzat pe poliţişti că ar fi vrut să plece mai departe şi să o lase acolo pe copilă.

„La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătăm fata plină de sânge! Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «nu vrea să vină ambulanţa» (fata fiind minora 14 ani). Ce credeţi că face Poliţia? Voiau sa plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu poliţista a chemat ambulanţa”, a scris femeia pe Facebook.

Înregistrarea video arată, de altfel, că poliţiştii au stat în maşină, la distanţă de fata plină de sânge şi nu au coborât pentru a o ajuta. Anchetatorii au stabilit ulterior că adolescenta de 14 ani a întreţinut relaţii sexuale cu un băiat de aceeaşi vârstă cu ea, neexistând la acest moment suspiciunea că aceasta ar fi fost constrânsă să facă acest lucru.

Copila a fost evaluată de medici, care au stabilit că nu prezenta  urme de violenţă pe corp, însă a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum a ajuns o adolescentă să-şi dea în judecată părinţii. Ce-şi doreşte să facă de la 16 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările