Cum a ajuns o adolescentă să-şi dea în judecată părinţii. Ce-şi doreşte să facă de la 16 ani

0
0
Tânăra îşi doreşte să fie independentă FOTO botosaninews.ro
Tânăra îşi doreşte să fie independentă FOTO botosaninews.ro

O tânără de 16 ani din Botoşani şi-a dat în judecată familia pentru a deveni independentă. Adolescenta doreşte să iasă de sub tutela părinţilor şi să trăiască prin forţe proprii, inclusiv să ia decizii singură fără aprobarea acestora.

O adolescentă din Botoşani este protagonista unei solicitări inedite. Aceasta şi-a dat familia în judecată pentru a nu mai depinde de părinţi, spune botosaninews.ro. Pe scurt, arată aceeaşi publicaţie, tânăra a deschis la Judecătoria Botoşani o acţiune de ”emancipare minor” prin care să i se recunoască independenţa totală, inclusiv capacitatea de decizie şi exerciţiu. 

Acţiunea este în conformitate cu legea care permite, în România, minorului de peste 16 ani să iasă de sub tutela părinţilor. Printre condiţii se numără şi faptul ca minorul să aibă un venit propriu, dar şi acordul părinţilor. Dacă nu are acordul ambilor părinţi atunci cererea de emancipare se depune la instanţa de judecată care va decide dacă îi va oferi sau nu independenţă minorului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Iaşi: Un şofer de autobuz beat a accidentat grav o fată de 15 ani pe trecerea de pietoni. Adolescenta, în stare gravă, la spital

Noi detalii despre starea de sănătate a fetei care a fost lovită, la Iaşi, de un autobuz condus de un şofer băut

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite