Rasistul care a omorât un rom zâmbind va sta 25 ani la puşcărie. „Spune că acum are o satisfacţie mai mare“

Rasistul care a omorât un rom zâmbind va sta 25 ani la puşcărie. „Spune că acum are o satisfacţie mai mare“

Marian Ivanov este dus la Tribunal cu propunere de arestare preventivă Foto: Adevărul

Gălăţeanul Marian Ivanov (43 de ani), zis „Marian Nebunul”, este unul dintre cei mai agresivi criminali cu care au avut de-a face autorităţile în ultimii ani. Individul este rasist şi a intrat peste un bărbat de etnie romă care dormea într-o colibă de pe malul bălţii Cătuşa din Galaţi, i-a dat un topor în cap şi apoi l-a înjunghiat de mai multe ori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Ivanov (43 de ani) este exemplul clasic că indulgenţa justiţiei nu face altceva decât să dea apă la moară infractorilor. Pe 26 februarie 2016, individul a intrat cu un topor în coliba de pe malul bălţii Cătuşa, ce aparţinea unui bărbat de etnie romă, şi l-a lovit în cap fără nicio explicaţie.

Victima a murit după câteva zile, dar de amintit este că autorităţile ştiau de comportamentul agresiv al lui Marian Ivanov, dar au decis să nu facă nimic. Individul a fost lăsat în libertate de judecători, deşi fusese acuzat de tentativă la omor deosebit de grav, primind doar o pedeapsă cu suspendare, în 2014, cu toate că înjunghiase un om de 17 ori.

Ultima victimă a ucigaşului se numeşte Marian Onilă ( 53 de ani). Acesta construise o colibă din resturi pe malul bălţii Cătuşa, pe care o folosea din când în când, fiind un pescar înrăit. Bărbatul a fost surprins de Marian Ivanov, cu care se afla în duşmănie.

”Ne muşcă, mi-a muşcat fetiţa, m-a muşcat pe mine de ureche”

De amintit este că prima condamnare pentru tentativă la omor a lui Ivanov are legătură şi cu Onilă, căci victima agresiunii a fost Şerban Vasile, cumnatul acestuia din urmă. 

„E rasist şi a spus că unde prinde un ţigan îl omoară. Pe mine m-a tăiat acum doi ani degeaba, că mă urăşte, că e rasist, iar acum a intrat noaptea peste cumnatul meu şi l-a măcelărit. Ne-au zis doctorii că nu scapă. De ce nu l-au închis de prima oară? În plus, ne muşcă, mi-a muşcat fetiţa, m-a muşcat pe mine de ureche, pe mama... Când l-au adus cu poliţia la casa cumnatului meu, râdea şi spunea că are acum o satisfacţie mai mare, nu regretă”, a declarat Vasile Şerban, prima victimă a lui Marian Ivanov.

Individul este cunoscut ca o persoană foarte violentă, cu grave tulburări de comportament. De altfel, procurorii au cerut instanţei de judecată ca acesta să fie expertizat psihiatric, pentru a se verifica dacă avea discernământ la momentul comiterii faptelor.

Marian Ivanov a încercat chiar să dea foc blocului în care locuia (în vara lui 2015), dar poliţiştii nu au făcut altceva decât să-l amendeze pentru tulburarea liniştii publice. Pe 22 decembrie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 25 de ani şi 6 luni de închisoare, majorând cu 8 ani şi jumătate pedeapsa aplicată iniţial de Tribunal. În plus, criminalul a fost obligat să plătească daune materiale de 3.000 de lei şi daune morale de 20.000 de lei către rudele victimei sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările