Primul heliport medical din Sud-Est, cu sistem de aterizare pe timp de noapte. A fost semnat contractul, la Galaţi

Primul heliport medical din Sud-Est, cu sistem de aterizare pe timp de noapte. A fost semnat contractul, la Galaţi

Sursa: CJ Galaţi

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea. În România, doar cinci spitale au pistă de aterizare şi doar pe trei dintre acestea se poate ateriza şi noaptea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean. 

Acesta va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele şi a două lifturi exterioare, astfel încât pacienţii să fie transferaţi cât mai repede la serviciul de urgenţă. 

Cu ajutorul acestei investiţii, se va scurta semnificativ timpul de intervenţie în cazurile de urgenţă, dau asigurări autorităţile. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat joi, 30 iunie, contractul de lucrări pentru construirea unui heliport medical şi extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Apostol Andrei” cu încă un etaj. 

Valoarea contractului este de 25.007.975 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

„Vom construi la Galaţi primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24. De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unităţii medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare. Mai mult, noua parcare va fi dotată şi cu sisteme moderne de acces. Din păcate, pentru realizarea acestor lucrări este nevoie ca actuala parcare să fie închisă”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Sursa: Consiliul Judeţean Galaţi

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 mp, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. Vor exista şi două lifturi exterioare, unul pentru heliport şi celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgenţe.

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unităţii medicale va avea 466 de locuri. Până la emiterea ordinului de lucrări şi închiderea parcării mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de şantier şi obţinute diverse avize şi autorizaţii. În funcţie de aceste proceduri va fi anunţată ulterior data închiderii parcării.

Vă recomandăm şi: 
 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Noi imagini cu podul suspendat de la Brăila, Golden Gate-ul de peste Dunăre. Se lucrează la drumurile de acces VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările