Primarul Galaţiului a scos asistaţii social la curăţenie în oraş. Din 750 de VMG-işti, doar 132 sunt apţi de muncă

Primarul Galaţiului a scos asistaţii social la curăţenie în oraş. Din 750 de VMG-işti, doar 132 sunt apţi de muncă

sursa: Primăria Galaţi

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că beneficiarii de venit minim garantat din Galaţi au fost scoşi la muncă în folosul comunităţii. Doar 132 din 750 de persoane care primesc ajutoare sociale de la stat sunt apte de muncă.

 
Beneficiarii de venit minim garantat acţionează în cartierele din oraş pentru ecologizarea şi menţinerea curăţeniei.
 
„VMG-iştii, la lucru. Beneficiari ai venitului minim garantat sunt astăzi la lucru în cartierul Mirco 13 şi fac curăţenie în zona blocurilor ANL, alături de echipele de la Gospodărire Urbană. La următoarea şedinţă a Consiliului Local voi supune aprobării planul de acţiuni şi de lucrări ce vor fi executate în continuare de către persoanele beneficiare de venit minim garantat”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu, pe pagina sa de Facebook.
 
În Galaţi, în prezent sunt aproximativ 750 de persoane care primesc venit minim garantat, însă doar 132 dintre aceştia sunt apţi de muncă în condiţiile legii. 
 
Diferenţa se compune din: mame cu copii cu vârsta mai mică de 7 ani (care potrivit legii nu prestează); persoane inapte de muncă (au făcut dovada cu certificat de incapacitate de muncă); persoane care au împlinit vârsta de pensionare.
 

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările