Măsuri de relaxare în oraşul Galaţi. Restaurantele, cafenelele, casele de pariuri şi teatrele se redeschid la 30 la sută din capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Arhivă Adevărul
Sursa: Arhivă Adevărul

Se relaxează restricţiile în oraşul Galaţi după ce rata de infectare din ultimele 14 zile a scăzut sub 3 cazuri la 1.000 locuitori. Prin urmare se vor redeschide restaurantele, cafenelele, jocurile de noroc  la interior, în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă.

Potrivit autorităţilor, rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu SAR-COV 2 din ultimele 14 zile este 2,15 cazuri/1000 locuitori. Astfel, începând de luni, 25 ianuarie, restaurantele, teatrele, jocurile de noroc şi cinematografele din oraşul Galaţi se redeschid în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă şi cu respectarea tuturor normelor sanitare aflate în vigoare. 

Masca de protecţie rămâne obligatorie, iar activităţile economice pot fi desfăşurate doar în intervalul orar 6,00-23,00. Totodată, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte se menţin între orele 23:00 şi 5:00.

„Începând cu data de 25.01.2021, ora 00.00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi, Braniştea, Munteni şi Piscu, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” , a transmis Prefectura Galaţi.

Măsurile dispuse la art. 2 din prezenta hotărâre vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în urma analizei efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, la expirarea termenului pentru care acestea au fost instituite.

Potrivit ultimei raportări, în judeţul Galaţi au fost confirmate 39 de noi cazuri de COVID-19.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Precizare de la Prefectură: activitatea de taximetrie se poate desfăşura şi pe timpul nopţii, fără restricţii

    Protest în stradă din cauza majorării cu 50% a impozitului auto. Şofer: „Maşina e radiată deja, o mut pe alt oraş” VIDEO

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite