„Plouă” cu podeţe din beton peste Galaţi. 5.000 de bucăţi se vor construi doar în următoarele 12 luni

„Plouă” cu podeţe din beton peste Galaţi. 5.000 de bucăţi se vor construi doar în următoarele 12 luni

Aşa arată podeţele construite cu miile la Galaţi FOTO Costel Crângan

În total, cele  5.000 de podeţe costă aproape 13 milioane de lei. Este vorba de lucrări de mici dimensiuni, care să asigure accesul la proprietăţi aflate peste şanţurile din beton construite cu ocazia modernizării unor drumuri judeţene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului care prevede construirea, în acest an, a nu mai puţin de 5.000 de podeţe pe raza a 34 de localităţi

După cum a explicat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, este vorba de lucrări de mici dimensiuni, din beton, pentru a asigura accesul la proprietăţile (locuinţe şi terenuri) limitrofe zonelor unde s-au făcut sau se fac modernizări (inclusiv realizarea de şanţuri) la drumurile judeţene. 

„Pe drumurile reabilitate sau care sunt în curs de modernizare vom face podeţe de acces pentru fiecare proprietate, astfel că nicio gospodărie nu va rămâne fără cale de acces. Vor fi realizate podeţe pentru acces pietonal şi podeţe care să permită accesul  cu mijloace de transport. Primele podeţe vor fi realizate pe DJ 251, în zona localităţilor Cudalbi şi Matca”, a declarat Costel Fotea.

Lucrările vor fi realizate  pe: DJ 241, localitatea  Gohor; DJ 240,  în zona localităţilor Munteni, Ţigăneşti şi Ungureni; DJ 251C, localitatea  Crăieşti; DJ 253, localitatea Umbăreşti; DJ 242 B, pe traseul Târgu-Bujor - Bereşti; DJ 251, pe traseul Matca-Valea Mărului-Cudalbi; DJ 251, pe traseul Slobozia Conachi-Smârdan; DJ 252, pe traseul Buciumeni-Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni-Barcea; DJ 251 A, pe traseul Corod-Drăguşeni; DJ 255, pe traseul Pechea-Măstăcani-DN 26; DJ 242 A, pe traseul Bălăbăneşti – Bereşti - Găneşti; DJ 241 G, localitatea Brăhăşeşti; DJ 260, localitatea Băneasa; DJ 251 C, localitatea Jorăşti; DJ 254, pe traseul Iveşti – Griviţa; DJ251 I, pe traseul Nicoreşti-Poiana-Vişina-Buciumeni.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 13 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Lucrările vor fi realizate de asocierea  dintre firmele Davide Construct SRL şi qm Management SRL. Un singur podeţ costă  bugetul public, în medie, circa 2.600 de lei, incluzând aici materialele, forţa de muncă şi taxele aferente.

„Avalanşa” construirii de podeţe din bani publici a fost începută în 2015. Între timp, în judeţul Galaţi s-au făcut deja peste 30.000 de podeţe. Cel mai multe dintre acestea sunt în interiorul localităţilor, iar de circa doi ani lucrările se fac şi pentru accesul la terenurile agricole.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: