Noul spital de bolnavi psihic de la Găneşti va fi dat în folosinţă cu câteva luni mai devreme decât se stabilise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua clădire a spitalului de bolnavi psihic de la Găneşti FOTO C Crângan
Noua clădire a spitalului de bolnavi psihic de la Găneşti FOTO C Crângan

Investiţia de  14 milioane de euro este realizată din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. Noua clădire va înlocui complet vechile pavilioane ale unităţii medicale, care sunt considerate improprii pentru asistenţa medicală a bolnavilor psihic.

Deşi la semnarea contractului de execuţie se anunţa că noul spital pentru bolnavi psihic de la Găneşti, judeţul Galaţi, va fi dat în folosinţă la sfârşitul lui 2020, iată că se pot întâmpla uneori minuni în realizarea investiţiilor publice, aşa că totul va fi gata cu câteva luni mai devreme, respectiv în aprilie 2020.

Informaţia a fost făcută publică de Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, care a mai spus şi că internarea pacienţilor în această unitate medicală se va putea face imediat după inaugurare, pentru că aceştia vor avea la dispoziţie, prin proiect, inclusiv pijamale, halate şi papuci de casă.

„Am construit un spital nou la Găneşti pentru bolnavii cu tulburări neuro-psihice grave. Clădirea este finalizată, iar în perioada următoare vom termina şi amenajarea interioară a spaţiului. De asemenea, mobilierul necesar (paturi, dulapuri, saltele, mese), dotările pentru bucătărie şi echipamentele medicale (mese pentru masaj, scaun stomatologic, paturi pentru consultaţii şi perfuzoare) au fost deja achiziţionate”, a declarat Costel Fotea.

În total, 50 de pacienţi cu probleme psihice grave vor fi cazaţi în noua clădire, în saloane moderne cu două sau trei paturi. Noul spital are bucătărie proprie, spaţiu pentru farmacie, sală de mese şi spaţii pentru îngrijirea pacienţilor. Valoarea totală a proiectului UMS Găneşti se apropie de 14 milioane de lei, fonduri ale Consiliului Judeţean.

Vechile pavilioane ale spitalului (considerate improprii actului medical) nu vor mai fi ulterior folosite pentru cazarea bolnavilor, urmând să capete, probabil, o destinaţie administrativă sau să fie demolate.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite