Peste 1.100 de jucării contrafăcute au fost confiscate de poliţişti. Există suspiciunea că produsele ar fi putut răni copiii

Peste 1.100 de
jucării contrafăcute au fost confiscate de poliţişti. Există suspiciunea că produsele
ar fi putut răni copiii

Foto: arhivă Adevărul

Sute de jucării confiscate vor fi expertizate pentru a se stabili dacă respectă standardele legale în vigoare. Şase administratori ai unor societăţi comerciale s-au ales cu dosare penale pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 5 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi–Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat mai multe verificări la firmele care desfăşoară activităţi comerciale pe raza municipiilor Galaţi si Tecuci pentru combaterea comercializării de produse contrafăcute dăunătoare sănătăţii.

”Acţiunea poliţiştilor a vizat producerea, transportul, comercializarea şi distribuirea produselor ilicite şi contrafăcute în scopul identificării, documentării, destructurării si tragerii la raspundere penală a membrilor/beneficiarilor principalelor reţele care introduc şi comercializează în aria de competenţă produse contrafăcute, falsificate sau piratate, inclusiv jucării şi produse pentru copii”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca reprezentanţii a 6 societăţi comerciale au expus spre vânzare, în incinta punctelor de lucru, produse contrafăcute destinate copiilor, fiind indisponibilizată cantitatea de 1.121 jucarii în valoare de 23.643 de lei, despre aceste produse existând, totodată, suspiciunea că sunt dăunătoare sănătăţii, motiv pentru care urmează a fi supuse unor expertize de specialitate efectuate de instituţiile abilitate.

Au fost deschise 6 dosare penale pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare prev. de art. 90, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 84/1998 privind mărcile si indicaţiile geografice, rep. şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 1.500 lei, prev. de OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările