Pelerinaj la moaştele Sfântului Andrei la Galaţi. Cine va putea participa

Pelerinaj la moaştele Sfântului Andrei la Galaţi. Cine va putea participa

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Credincioşii gălăţeni vor putea participa, duminică şi luni, la un pelerinaj la moaştele Sfântului Andrei, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Jandarmeria anunţând că la pelerinaj vor avea acces doar cei care au domiciliul în acest oraş.

Potrivit unui comunicat transmis de Eparhia Dunării de Jos, citat de Agerpres, credincioşii se vor putea închina în zilele de duminică şi luni la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, care vor fi aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi
 
În cele două zile de sărbătoare, credincioşii prezenţi se vor putea închina la moaştele aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, pentru care s-au luat din timp toate măsurile de distanţare fizică şi de respectare strictă a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuţia preoţilor şi a voluntarilor.
 
„În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos - Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos”, se mai spune în comunicat.
 
De asemenea, Jandarmeria Galaţi a transmis că la pelerinaj vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi şi se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte.
 
„Astfel, vom institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte, pe strada Domnească şi strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiţii optime pentru desfăşurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomeraţiei şi respectarea normelor de protecţie sanitară. De asemenea, precizăm că la racla cu sfintele moaşte vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi, iar pentru a uşura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate”, informează Jandarmeria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările