Liderii a cinci grupări politice din Galaţi au încheiat un pact de neagresiune pentru alegerile locale

Liderii a cinci grupări politice din Galaţi au încheiat un pact de neagresiune pentru alegerile locale

Imagine de la întâlnirea partidelor de dreapta de la Galaţi FOTO organizatorii evenimentului

Ei susţin că au stabilit o serie de principii precise legate de desemnarea candidaţilor proprii, declară că studiază oportunitatea susţinerii unui candidat comun la Primăria Galaţi şi cer celorlalte partide din opoziţie (mai exact USR şi PNL) „un armistiţiu”.

Liderii a cinci formaţiuni politice din Galaţi şi o serie de reprezentanţi ai societăţii civile s-au întâlnit în weekendul trecut  la o masă rotundă care a avut ca temă „unirea dreptei la Galaţi". 

Evenimentul, iniţiat de Partidul Împreună Pentru Moldova, a trezit încă de la bun început controverse (mai ales din cauza neînţelegerilor mai vechi dintre o serie de lideri ai grupărilor de dreapta, dar şi din cauza implicării discutabile a societăţii civile în procesul de desemnare a unor candidaţi politici), motiv pentru USR şi PNL au declinat invitaţia.

Au răspuns prezent, însă, Alianţa Pentru Unirea Românilor (Aur), Împreună Pentru Moldova (IPM), PACT pentru Galaţi, Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Re:Start România, care au precizat, într-o conferinţă de presă desfăşurată ulterior, că vor urma şi alte întâlniri, scopul final fiind coagularea forţelor de dreapta în jurul unui candidat comun pentru Primăria Galaţi, asumat de toate formaţiunile.

Deocamdată au fost formulate câteva principii de bază, cu care toţi au căzut de acord, respectiv ca toţi candidaţii pentru locale (şi nu numai) să fie decişi la nivel local, nu impuşi de la Bucureşti, candidatul comun pentru primărie urmând să fie desemnat (dacă va fi desemnat) în urma unui sondaj care va măsura şansele candidaţilor anunţaţi.

S-a convenit şi asupra unui armistiţiu, ceea ce presupune că în perioada următoare, fiecare partid se va promova şi îşi va promova candidatul, fără atacuri împotriva altui partid sau candidat de dreapta. 

„Solicităm respectarea acestui armistiţiu şi de către partidele care au absentat de la întâlnire. Solicităm liderilor PNL şi USR să ia decizii având în vedere interesul Galaţiului şi nu interesul de partid, cel personal, sau doar orgoliul de partid aflat pe val”, au precizat cele 5 formaţiuni, într-un comunicat de presă comun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: