Licitaţie de 190 milioane de euro pentru realizarea centurii Galaţiului. Ce condiţii trebuie să îndeplinească ofertanţii

Licitaţie de 190
milioane de euro pentru realizarea centurii Galaţiului. Ce condiţii trebuie să
îndeplinească ofertanţii

Foto: www.capital.ro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitaţie de 900 milioane de lei (190 milioane de euro), fără TVA, pentru realizarea centurii oraşului Galaţi, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Centura Galaţiului ar urma să aibă o lungime de 33,6 kilometri, iar durata contractului este de 90 luni. Lucrarea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM. 

Din cele 90 de luni, 12 luni reprezintă perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 36 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. 

Ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârşit, în ultimii 5 ani, lucrări de construcţie nouă şi/sau lărgire şi/sau modernizare de drumuri naţionale şi/sau drumuri expres şi/sau autostrăzi în valoare cumulată de minimum 215 milioane lei, fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 decembrie. Centura Galaţiului va face legătura între Giurgiuleşti şi localităţile Vânători şi Traian.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: