“Lacul Vânători”, o bază de agrement debranşată de la curent de aproape 10 ani

Autorităţile au investit în dalarea malurilor, dar nu găsesc bani pentru racordarea căsuţelor la reţeaua electrică. În lipsa posibilităţilor de cazare şi de distracţie, gălăţenii se pot destinde la fostul „lac al partidului" pescuind şi făcând gratar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cândva o oază de relaxare pentru mii de gălăţeni la fiecare sfârşit de săptămână, baza de agrement de la Lacul Vânători este acum o zonă aproape pustie. Am putea pune acest lucru pe seama faptului că, zilele acestea, a fost Paştele Blajinilor şi oamenii au avut alte preocupări decât distracţia şi relaxarea la iarbă verde.

Oricum, chiar şi când vremea se va mai încălzi, la fostul „lac al partidului" numit astfel pe vremea comuniştilor când complexul de agrement era cu circuit închis, se poate face un picnic şi se poate pescui. Atât.

Căsuţele, moştenite de pe vremea „fostului" nu dispun de utilităţi (energie electrică, apă curentă etc.) şi ca atare nu pot fi utilizate pentru cazare. Bună-voinţă din partea administratorilor se pare că există, dar se pare că, fără implicarea financiară a Consiliului Local, nu este suficientă.

„Am reuşit, din banii puţini pe care-i avem daţi de municipalitate, să facem curăţenie. Din păcate, nu am putut face investiţii. Ne-am limitat să întreţinem ceea ce avem", spune administratorul bazei de agrement, Marius Huhulea.

Dacă lăsăm la o parte curăţenia, e drept remarcabilă, cu greu reuşim să ne dăm seama că baza de agrement este pregătită pentru sezonul estival. Doar faptul că au mai fost adăugate dale de beton noi pe o porţiune a malului mai dă impresia că cineva care se îngrijeşte de acest lac.

„Din punctul meu de vedere, acest lac ar trebui decolmatat complet şi apoi amenajat pentru sporturi nautice. Dacă nu se bagă bani dotări, degeaba", afirmă directorul Administraţiei Domeniului Public, Eduard Grosu.

Cel mai grav, este faptul că baza nu dispune de curent electric. Din anul 2000, conducerea unităţii militare din vecinătate, de la care primea energie electrică, a debranşat-o pe motiv că nu mai putea fi subcontractor.

„De 10 ani ne chinuim să ne tragem curent electric, dar nu se poate. Investiţia este mult prea mare", afirmă administratorul Marius Huhulea.

Până când autorităţile locale vor decide să investească într-una dintre cele mai mari baze de agrement din apropierea oraşului, Lacul Vânători rămâne la dispoziţia exclusivă a pescarilor amatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările