In memoriam: strada „Aurel Manolache”

In memoriam: strada „Aurel Manolache”

Prima stradă din Galaţi va fi botezată cu numele lui Aurel Manolache

Consilierul local Zanfir Ilie le-a propus aleşilor locali ca prima stradă  din municipiul Galaţi care va fi botezată să-i poarte numele compozitorului şi dirijorului Aurel Manolache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Bibliotecii V.A Urechea a ţinut un discurs în care  a reamintit meritele deosebite ale regretatului muzician gălăţean, primul director al Teatrului Muzical ”Nae Leonard” şi descoperitorul unor artişti de mare valoare, precum Margareta Pâslaru, Cătălin Crişan sau Alexandru Jula.

La sfârşitul discursului, consilierii s-au ridicat în picioare pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celebrului muzician.

Compozitorul s-a născut pe 5 octombrie 1931 şi a încetat din viaţă pe 9 martie 2010. A fost directorul Festivalului Mamaia Copiilor, membru al Uniunii Compozitorilor din România, din anul 1968, director al Teatrului de Revistă Galaţi şi prim-dirijor al Teatrului Marinei Militare. Aurel Manolache a fost condus astăzi pe ultimul drum, la ora 13.00, la cimitirul Eternitatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările