Gestul de omenie al poliţiştilor locali din Galaţi. Au alergat peste 2.500 de kilometri pentru achiziţia unui soft necesar copiilor cu nevoi speciale

Gestul de omenie al
poliţiştilor locali din Galaţi. Au alergat peste 2.500 de kilometri pentru
achiziţia unui soft necesar copiilor cu nevoi speciale

Foto: Poliţia Locală Galaţi

Oamenii legii au participat la ultramaratonul "24 h pentru autism" şi maratonul "Petru Rareş Voievod", două evenimente caritabile desfăşurate în lunile septembrie şi octombrie, ce au avut ca scop principal sprijinirea copiilor cu nevoi speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

La finele celor două manifestări marcate de pandemie în acest an s-a reuşit achizitionarea soft-ului MIRA (o aplicaţie dezvoltată pentru a transforma şedinţa de recuperare într-o activitate fizică accesibilă şi distractivă, dar mai ales eficientă şi personalizată pentru nevoile fiecărui pacient), precum şi a senzorilor specifici pentru utilizare în procesul de recuperare a persoanelor cu autism.

Echipamentele, în valoare de 4.200 de euro, vor fi utilizate în fiecare dintre cele patru săli de terapie, pentru toţi beneficiarii de la "Căsuţa CURCUBEU - Centru multidisciplinar de intervenţii specializate în autism – APCA Galaţi".

"La ambele acţiuni caritabile, Poliţia Locală Galaţi şi Asociaţia Profesională a  Poliţiştilor Locali "GALPOL" şi-au adus aportul din punct de vedere organizator, dar şi financiar, având aproape numeroşi parteneri, instituţii ale statului, agenţi economici, dar şi foarte mulţi gălăţeni, persoane care s-au implicat necondiţionat. 30 de poliţişti locali au alergat peste 2.500 de kilometri, reuşind astfel să contribuie la suma necesară pentru achiziţionarea soft-ului MIRA. Poliţia Locală Galaţi şi Asociaţia Profesională a Poliţiştilor Locali "GALPOL" se implică periodic în acţiuni umanitare şi de sprijin pentru oamenii cu nevoi speciale. Chiar daca trecem printr-o perioadă dificilă, nu trebuie să uităm de cei de lângă noi”, a declarat Petrică Hahui, director general – Poliţia Locală Galaţi.

Continuând seria acţiunilor caritabile, 100 de copii/elevi din cadrul Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi şi de la Şcoala Gimnazială nr.1 din Tuluceşti au primit zilele acestea tot atâtea rucsacuri cu rechizite.

"Într-o perioada atât de dificilă prin care suntem nevoiţi sa trecem cu toţii,  să primim  ajutor, când sunt atât de multe probleme în jur, să vedem atât de mulţi oameni moblizaţi pentru cauza copiilor noştri speciali, să ni se alăture atât de mulţi parteneri alături de care sa reuşim achizitionarea soft-ului MIRA, în valoare de 4.200 de euro părea poate imposibil la un moment dat... Ce ştim sigur însă acum, când visul nostru a devenit realitate, este ca imposibilul a devenit posibil datorită celor care au fost cu adevarat "motorul" acestei reuşite, prin implicare şi dăruire totală, echipa GALPOL şi cea a Poliţiei Locale Galaţi", spune Nicoleta Lupoae, preşedinte - Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Gestul de omenie al unor elevi de 11 ani: au predat 800 de lei găsiţi în parc. Copiii au oferit o explicaţie fascinantă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările