Focar de Covid-19 la cel mai mare şantier naval din România. Aproape 100 de angajaţi s-au îmbolnăvit

Focar de Covid-19 la cel mai mare şantier naval din România. Aproape 100 de angajaţi s-au îmbolnăvit

Şantierul naval de la Galaţi vedere de ansamblu FOTO Damen Group

În prezent sunt sub tratament 43 de persoane, în vreme ce 51 au fost declarate între timp ca fiind vindecate. Un angajat al Damen Galaţi a murit din cauza Covid-19. Compania a luat măsuri drastice de distanţare fizică a angajaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform cifrelor oficiale prezentate luni de reprezentanţii Damen SA Galaţi, cel mai mare şantier naval din România,  de la începutul epidemiei, pe platforma navală au fost înregistrate de la începutul pandemiei aproape o sută de cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2. 

Este vorba în principal de angajaţi ai Damen, dar şi despre subcontractori ai companiei olandeze. Până acum a fost înregistrat un singur deces (este vorba de un angajat al Damen, care avea şi o serie de boli cronice), în vreme ce 51 de persoane s-au vindecat. Alte 43 de persoane primesc tratament în prezent, simptomele lor fiind în general de nivel scăzut şi mediu.

„Din aprilie şi până în prezent, la Şantierul Naval Damen Galaţi s-a înregistrat un număr de 95 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (inclusiv subcontractori). Dintre aceste persoane, 51 sunt vindecate”, a informat Damen Galaţi.

Încă de al declanşarea pandemiei, conducerea şantierului naval gălăţean a luat noi măsuri de protecţie foarte ferme. Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile (fie ele deschise sau închise), se lucrează în ture (pentru a se asigura distanţare fizică), iar la intrarea în schimb se face termoscanarea angajaţilor.

Focarul de la şantierul naval nu este din păcate singurul din Galaţi. Autorităţile monitorizează comuna Toflea (singura localitate din judeţ care a fost în carantină complet) şi Spitalul Judeţean unitate medicală care se confruntă cu grave probleme din cauza infectării personalului. Luni, în spital erau 145 de cadre medicale infectate cu virusul Sars-Cov-2. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările