Fals polonez descoperit la frontiera de Est. Ce sumă a plătit un moldovean pe un set de acte măsluite

Fals polonez descoperit la frontiera de Est. Ce sumă a plătit un moldovean pe un set de acte măsluite

FOTO Arhiva Adevărul

Basarabeanul a declarat, după ce a fost dat în vileag că a procurat de la un rus actul de identitate şi permisul de conducere. Acesta l-a asigurat că actele nu pot fi detectate la frontieră şi că îi vor fi de mare folos pentru a găsi un job bine plătit în Germania.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră un cetăţean care dorea să intre în România cu acte de identitate falsificate.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat, ca pasager într-un autoturism marca Seat, cetăţeanul din Republica Moldova, Pavel S., în vârstă de 27 de ani.

„Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia acestuia. În baza analizei de risc pe linia migraţiei ilegale, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor lui P.S., ocazie cu care a fost descoperit şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia bărbatului”, a declarat Mădăilna Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, oamenii legii au făcut verificări suplimentare şi au constatat că ambele acte sunt false.

Dat în vileag, bărbatul a recunoscut că nu este polonez, ci moldovean şi că a declarat că a procurat cartea de identitate şi permisul de conducere de la un cetăţean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările