Două românce jefuiau bătrânii din Italia. Le dădeau somnifere şi le furau apoi toţi banii

Două românce jefuiau bătrânii din Italia. Le dădeau somnifere şi le furau apoi toţi banii

Cele două românce au fost prinse prin intermediul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere FOTO www.lastampa.it

Două femei de naţionalitate română, mamă şi fiică, în vârstă de 44 şi 21 de ani, au fost reţinute de poliţiştii din Sanremo (Italia) sub acuzaţia de furt. Româncele au scandalizat opinia publică după ce s-a descoperit că adormeau bătrânii cu somnifere şi le furau apoi banii şi bunurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două românce, de 44 şi 21 de ani, mamă şi fiică, au fost reţinute zilele trecute în Italia, fiind suspectate de comiterea mai multor furturi. Femeile au comis prima faptă pe 11 februarie 2021, când au profitat de faptul că o bătrână în vârstă de 87 de ani, cu dificultăţi de vedere, a căzut la pământ.

Româncele i-au sărit aparent în ajutor, dar bătrâna a realizat imediat după ce acestea au plecat că îi dispăruse portofelul şi o pungă cu bani. Hoaţele au prins curaj, iar ulterior au schimbat modul de operare.

Între 26 şi 28 mai, i-au promis unei pensionare, în vârstă de 85 de ani, că-i aduc un câine pentru a-I ţine companie. În timp ce discutau la o cafea, au pus în ceaşca bătrânei un somnifer, care i-a provocat somnolenţă, amorţeală a membrelor şi ameţeli. Profitând de situaţie, româncele au luat cheile de la o cantină deţinută de bătrână şi i-au furat mai multe bunuri.

Le câştigau încrederea

Fără să fie realizeze pe moment ce i s-a întâmplat, pensionara le-a primit încă o dată în casă, cu altă ocazie, iar cele două românce i-au administrat din nou somnifere, după care i-au furat un plic cu câteva sute de euro, potrivit publicaţiei La Stampa.

Bătrâna  a observat lipsa banilor şi a alertat autorităţile. Carabinierii au demarat o anchetă în acest caz, iar în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, au descoperit că cele două femei, mamă şi fiică, au comis mai multe furturi în localitatea italiană Sanremo, victime fiind cu predilecţie persoanele vârstnice.

Scenariul era mereu acelaşi. Româncele erau amabile cu bătrânii şi se ofereau să îi ajute, iar după ce le câştigau încrederea şi erau invitaţi în casele victimelor, le adormeau cu somnifere şi le furau banii şi bunurile de valoare.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Filmul unui jaf ca-n filme. Cum au spart patru bărbaţi casa unui milionar în euro şi au plecat cu o sumă uriaşă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările