Ambulatoriu nou, de 2 milioane de euro, la un spital suport COVID din Galaţi. Cum va arăta clădirea

Ambulatoriu nou, de 2 milioane de euro, la un spital suport COVID din Galaţi. Cum va arăta clădirea

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi, unitate medicală suport Covid, va avea un nou ambulatoriu de specialitate. Investiţia prevede modernizarea, extinderea şi dotarea cu echipamentele medicale noi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit proiectului, noua clădire care se construieşte la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi va fi de patru ori mai mare decât vechiul Ambulatoriu, de la 224 la 826 de metri pătraţi. Pentru prima dată, ambulatoriul va avea un circuit special pentru copii. 

Galeria foto 

„Astfel, vor fi create pentru prima dată circuite separate pentru copii şi adulţi. Este o investiţie cu fonduri europene, care prevede şi dotarea cu aparatură medicală, inclusiv cu un computer tomograf performant. Se lucrează la compartimentarea clădirii, iar în perioada următoare vor începe lucrările la partea de instalaţii şi amenajare interioară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi are 305 paturi, anual în unitatea medicală ajungând 6.000 de cazuri.

După finalizarea acestui proiect, unitatea medicală va trece la o categorie superioară de clasificare, ceea ce va înseamnă sume mai mari şi servicii suplimentare decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. 

Valoarea totală a acestei investiţii este de aproape 10 milioane de lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Imagini 3D cu heliportul care se va construi la Spitalul Judeţean Galaţi

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările