Ministrul Sănătăţii anunţă când ar putea scăpa România de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că prin vaccinare am putea scăpa de pandemie, într-un timp "cât de cât definit".

"E prima dată când avem o şansă reală, o speranţă că într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre şase luni, despre nouă luni am putea să scăpăm de această pandemie", a afirmat el. Voiculescu a menţionat, legat de campania de vaccinare, că "suntem într-un punct rezonabil de bun" şi nu vede "probleme semnificative în procesul de vaccinare". 

Vlad Voiculescu a afirmat, luni seară, la Antena 3, că mai multe lucruri pot fi îmbunătăţite la platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

"Ştiu medici care s-au dus către centrul de programare şi din păcate nu au putut fi vaccinaţi în acel moment, şi ăsta este un lucru care nu mă bucură, din contră, ăsta este şi motivul pentru care o bună parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii, care abia a venit alături de mine aici, lucrează alături de colegii din CNCAV pentru a corecta lucrurile astea şi alături de STS. Iar dincolo de asta mai sunt şi alte lucruri care pot fi îmbunătăţite. Suntem într-un punct rezonabil de bun, nu văd deloc probleme semnificative în procesul de vaccinare", a susţinut el.

Ministrul Sănătăţii a spus că "nu la foarte mult timp după 15 ianuarie" se va trece la etapa a doua de vaccinare.

"Ideea că toată lumea ar fi trebuit deja vaccinată sau că suntem în urma planului sau că ar rămâne doze care s-au prăpădit este falsă, pur şi simplu. Nu s-au prăpădit, cred că cu totul avem o pierdere de undeva peste o sută de doze de vaccin, ceea ce este extrem de puţin, dacă vă gândiţi că am făcut peste 100.000 de vaccinări... fiole care s-au spart, diverse defecţiuni", a explicat el.

„Mă voi vaccina cu prima ocazia, nu îmi stă în fire să sar rândul”

"Nici eu, nici vreunul din apropiaţii mei nu va sări rândul. Mă voi vaccina cu prima ocazie, eu nu sunt în etapa I şi nu îmi stă în fire să sar rândul. Nu sunt medic, nu lucrez într-un spital, nu lucrez într-un centru de bătrâni şi nu sunt nici la începutul etapei II pentru că nu sunt vârstnic şi nici nu am o boală cronică. Dar de îndată ce îmi va veni rândul mă voi vaccina. Sper că nu voi ajunge în luna februarie nevaccinat", a adăugat el.

"A fost greu până acum şi cred că o să mai fie greu, dar împreună putem să trecem peste asta. Şi putem să câştigăm timp, prin respectarea regulilor putem să câştigăm timp şi să salvăm viaţa celor mai vulnerabili. Iar de scăpat din asta, o să scăpăm prin vaccinare. E prima dată când avem o şansă reală, o speranţă că într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre şase luni, despre nouă luni am putea să scăpăm de această pandemie.

În momentul acesta, principala problemă pe care o am eu şi pe care o avem la Ministerul Sănătăţii este că nu avem destul vaccin, nu avem vaccin pentru toată lumea, deci nu încerc să conving pe cei care nu se lasă convinşi sau cei care au o altă opinie. În acest moment, prioritatea este să mergem către cei care vor să se vaccineze, către cei care conştientizează ceea ce înseamnă asta pentru viaţa lor şi pentru viaţa celor dragi", a conchis el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite