Confiscare record de pepeni vânduţi la negru în Galaţi. Ce a păţit comerciantul de ocazie

Confiscare record de
pepeni vânduţi la negru în Galaţi. Ce a păţit comerciantul de ocazie

Poliţiştii locali au confiscat peste 3,3 tone de pepeni de la un singur comerciant Foto: arhivă Adevărul

Acţiunile poliţiştilor locali pentru identificarea comercianţilor care vând produse de sezon în locuri neautorizate continuă la Galaţi. Ultima ”victimă” a oamenilor legii este un vânzător de pepeni, care îşi vindea marfa în faţa unui bloc din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor Galaţi l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor Legii 12/1990, pe numitul Ş.S., de 31 ani, din Galaţi, care comercializa pepeni în faţa unui bloc de pe strada Victor Vîlcovici din Galaţi.

Persoana în cauză nu deţinea acte de provenienţă a mărfii şi efectua acte de comerţ într-un loc neamenajat în acest scop. Comerciantul a rămas fără 3.395 kilograme de pepeni. Marfa a fost confiscată şi predată pe bază de proces verbal unei societăţi comerciale, în vederea valorificării.

Tot în urma acestei acţiuni, oamenii legii au mai aplicat alte trei sancţiuni contravenţionale, în baza Legii 12/1990, pentru comercializarea pepenilor în locuri neautorizate şi pentru lipsa documentelor de provenienţă a mărfii comercializate. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 1.500 lei.

”În luna iulie, poliţiştii locali au ridicat în vederea confiscării 1.950 kilograme de pepeni verzi, 657 kilograme de pepeni galbeni, 133 kilograme de porumb pentru fiert, 221 kilograme de roşii şi 12 pachete de ţigări, care provin din Republica Moldova. Acţiuni similare vor fi întreprinse zilele următoare de agenţii Poliţiei Locale şi în alte zone ale municipiului Galaţi”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările