Cazul preotului care a condus maşina cu alcoolemie de comă, a omorât un om şi a fugit de la locul accidentului. Magistraţii au decis că nu va face închisoare

Cazul preotului care a condus maşina cu alcoolemie de comă, a omorât un om şi a fugit de la locul accidentului. Magistraţii au decis că nu va face închisoare

Preotul Dănuţ Hohotă Foto: Facebook/Maricel Petrea

Anchetatorii au stabilit că un preot din judeţul Galaţi pe nume Dănuţ Hohotă era atât de beat, încât a târât pietonul pe care-l lovise cu maşina câţiva metri, izbind apoi un stâlp de pe marginea drumului. A încercat să fugă de la locul tragediei, dar după ce a mai parcurs câţiva kilometri, a ajuns cu maşina într-un şanţ şi a abandonat-o acolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 17 octombrie, pe preotul Dănuţ Hohotă (45 de ani), parohul bisericii din satul Negrea, comuna Schela (judeţul Galaţi), la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

Asiguratorul a fost obligat de instanţă la plata de daune morale şi materiale către familia victimei. ”Dispune obligarea asigurătorului de răspundere civilă Allianz – Ţiriac Asigurări S.A., către părţile civile, la plata următoarelor sume:

- 7.000 lei, cu titlu de daune materiale şi 50.000 lei, cu titlu de daune morale către partea civilă Ifrim Emilia

- 10.000 lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Ifrim Gheorghe

- 7.000 lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Ioan Mihaela Olguţa

- 7.000 lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Arghir Verginica

- 7.000 lei, cu titlu de daune morale partea, către civilă Scutaru Speranţa

- 7.000 lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Stoean Maricica”, au stabilit judecătorii.

Pe 12 noiembrie 2017, preotul Dănuţ Hohotă a omorât un om cu maşina după ce s-a urcat beat la volan. Acesta a fugit de la faţa locului după producerea accidentului rutier care a dus la moartea lui Mircia Ifrim (49 de ani) din Negrea, care mergea pe marginea drumului când a fost izbit în plin de maşina condusă de Dănuţ Hohotă.

„Un bărbat de 49 ani, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a drumului judeţean 251 K, a fost susprins şi accidentat mortal de un autoturism. După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat ulterior în jurul orei 20.15, în apropierea localităţii Pechea. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 1,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea poliţiei sau procurorului şi conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a declarat Crina Dragu, IPJ Galaţi.

Venea de la o petrecere

Dincolo de faptul că preotul era beat la volan (se pare că venea de la o petrecere), reconstituirea accidentului a relevat că victima nu doar că a fost izbită violent, dar şi a fost târâtă de maşină câţiva metri pe asfalt. Apoi, maşina a mai rulat o vreme şi a izbit un stâlp, după care preotul a redresat-o, a ieşit în DJ251 şi a continuat să ruleze către Slobozia Conachi-Pechea-Costache Negri. În apropierea celei din urmă localităţii, maşina a intrat într-un şanţ, iar preotul a abandonat-o acolo.

Familia lui Mircia Ifrim spune că preotul obişnuia să se urce beat la volan şi că doar o întâmplare a făcut să nu se întâmple până acum o tragedie. „Când m-au chemat băiatul meu era mort în mijlocul şoselei, avea capul spart.  Omul care a făcut accidentul, părintele, era fugit cu maşina. A fugit tocmai la Costache Negri. Preotul mai bea, de ce să nu beie. Venea de la distracţie, avusese aici în sat petrecere. Eu acum vreau să mi se facă dreptate“, a spus Emilia Ifrim, mama victimei. 

Arhiepiscopia Dunării de Jos anunţa la acel moment că va lua măsuri împotriva preotului dacă aceasta va fi găsit vinovat de către instanţele de judecată. „Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie 2017, pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani. În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun”, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei.

”După ce primim hotărârea, va urma judecata bisericească”

Contactat de Adevărul, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, preotul Rareş Bucur, ne-a declarat că ”asteptăm comunicarea oficială a hotărârii instanţei către arhiepiscopie, iar după ce primim hotărârea, va urma judecata bisericească.”

 

 

citeste totul despre: