"Blocaj financiar" - Prostituatele din Galaţi datorează statului peste 30 de miliarde de lei vechi

Criza şi economia de piaţă îşi arată efectele chiar şi pe centura oraşului, unde „fetiţele" au deschis sezonul reducerilor. Au coborât tarifele la fel ca guvernul salariile: cu 25%

Ştiri pe aceeaşi temă

Până şi cea mai veche meserie din lume - prostituţia (pentru cei care nu v-aţi prins) - este afectată de criza financiară prin care trece România. Reducerea salariilor la bugetari, creşterea TVA-ului sau majorarea preţurilor au un cuvânt greu de spus chiar şi pentru fetele care câştigă bani din sex.


Au de plătit 30 miliarde de lei!

Poliţia stă cu ochii pe fete şi le amendează de câte ori le prind. Aşa se face că acestea au adunat o datorie imensă către buget: peste 30 miliarde de lei vechi!

Nu punem aici evaziunea fiscală, pentru că niciuna nu plăteşte impozit pe venit, care se învârte, după spusele lor, în jurul a 3.000-3.500 de lei pe lună de fiecare „profesionistă".


Dacă „fetiţele" şi-ar achita datoriile către bugetul Primăriei Galaţi, municipalitatea ar ieşi total din impasul crizei economice. Spre exemplu numai două dintre ele - campioanele! - au strânse amenzi, cu tot cu penalităţi, în valoare de peste zece miliarde de lei vechi.

CITIŢI ŞI:

Marketing de Centură: Ca să nu-şi piardă clienţii, prostituatele dau jos TVA-ul


Vremuri grele, tarife reduse

O parte dintre prostituatele din Galaţi au luat decizia de a scădea şi ele tariful pentru partidă de amor la marginea drumului. Pentru a nu-şi pierde clienţii, fetele au decis că trebuie să ia o măsură radicală în ceea ce priveşte tariful „muncii" lor.

Dacă până în urmă cu săptămână, prostituatele cereau clienţilor pentru un sex oral 40 de lei, acum se mulţumesc şi cu 30 de lei. Aceeaşi scădere poate fi simţită şi în cazul relaţiilor sexuale obişnuite, al cărui preţ a scăzut de la 65 de lei la 50 de lei.„Am scăzut tariful de câteva zile. Ca să nu ne pierdem din clienţi, am lăsat mai jos preţul. Nu pot să zic că preţul ăsta e mic sau mare, dar trebuie să avem clienţi. Lumea nu mai are bani şi se simte acest lucru. Am lăsat oralul la 30 de lei", spune Gica, una dintre fetele aflate la datorie.

În ceea ce-i priveşte pe clienţi, fetele nu se pot plânge de lipsa lor, dar spun că o mare importanţă a avut-o reducerea tarifului. „Am clienţi. Nu mă plâng. Sunt zile în care am şi câte 10-15. Câştig bani frumoşi din asta", spune Mariana, o altă fată aflată „la datorie".

Fără bonuri de masă

Pentru serviciile prestate, prostituatele nu acceptă decât bani gheaţă. Niciodată bonuri de masă, ţigări sau alte bunuri.


„Nu primesc bonuri de masă. Nu am ce să fac cu ele. La mine în sat nu primeşte la magazin bonuri, aşa că prefer banii. Fac sex pe bani şi atât. Îmi cumpăr ce vreau cu ei. Nici pe ţigări nu accept, deşi mai încearcă şoferii de TIR să dea un cartuş pe partidă", spune Mariana, care vine în fiecare zi din Movileni, sat aflat 4 kilometri de Galaţi.


O parte dintre fete ies la anumite ore la produs şi chiar şi atunci stau cu ochii în patru ca nu cumva să le vadă cine din familie sau vreo rudă. Ele au acasă soţ şi copii, dar aceştia cred că ele sunt vânzătoare sau că muncesc ca zilieri.


Centuristele, bune pentru „spaţii verzi"

Primăria Galaţi are aproape 2.000 de procese împotriva a circa 150 de„centuriste", pentru a le obliga măcar să presteze muncă în folosul comunităţii.


Dacă toate persoanele amendate pentru prostituţie la Galaţi ar face, potrivit reglementărilor legale, ore de muncă în folosul comunităţii, la societatea de „spaţii verzi", acesta nu ar mai avea nevoie de angajaţi mulţi ani de aici înainte, iar bugetul local ar face o economie de aproape un milion de euro!


Cele două veterane ale amenzilor ar trebui să tundă spaţii verzi câte 45.000 de ore, adică, la 40 de ore pe săptămână (conform Codului Muncii), nu mai puţin de 22 de ani de fiecare!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările