Bani alocaţi în regim de urgenţă pentru spitalele din Galaţi: 15 milioane de lei pentru aparatură şi materiale sanitare

Bani alocaţi în regim de urgenţă pentru spitalele din Galaţi: 15 milioane de lei pentru aparatură şi materiale sanitare

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi FOTO C Crângan

Fondurile au fost alocate de Consiliul Judeţean Galaţi în urma unei şedinţe extraordinare, convocată de urgenţă şi desfăşurată în condiţii speciale, pentru a respecta prevederile legale privind combaterea epidemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 25 martie, 2020, în cadrul unei şedinţe extraordinare (desfăşurată în condiţii speciale, dat fiind contextul), Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 14.983.000 de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi materiale sanitare. Banii au fost alocaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase,  Spitalul Clinic Judeţean de  Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

„În cadrul măsurilor pe care le luăm pentru a combate noul coronavirus, am decis să înfiinţăm o secţie de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase. De aceea, am alocat spitalului fonduri pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a 20 de paturi  pentru terapie intensivă, 20 de ventilatoare pentru respiraţie artificială, 20 de monitoare funcţii vitale, 40 de injectomate, staţie de oxigen, staţie de aer comprimat, ekg mobil, aparat de ventilaţie mobil şi aparat RX mobil”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean de Urgenţă. 

„De asemenea, s-au alocat bani pentru achiziţionarea a 36 de aparate de ventilaţie şi a 20 de monitoare de funcţii vitale de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie s-au alocat fonduri suplimentare pentru încă 15 concentratoare de oxigen, precum şi pentru achiziţionarea de materiale sanitare”, a adăugat oficialul.

Pe lângă sumele alocate pentru aparatură medicale, toate cele trei unităţi medicale au primit bani şi pentru achiziţionarea de echipamente de protectie şi materiale sanitare.

Fondurile au fost alocate astfel: Spitalul de Boli Infecţioase-7.286.000 de lei; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă-6.829.000 de lei; Spitalul de Pneumoftiziologie-868.000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: