Analizele de laborator confirmă: apa din fântânile din Izvoarele nu este potabilă. Prefectura a trimis localnicilor 15.000 de litri de apă îmbuteliată

Analizele de laborator confirmă: apa din fântânile din Izvoarele nu este potabilă. Prefectura a trimis localnicilor 15.000 de litri de apă îmbuteliată

Apa din comuna Izvoarele nu mai poate fi consumată. Foto:Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică recoltase ieri probe după ce primarul comunei a sunat şi anunţat că apa are aspect opalescent şi are gust sulfuros.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma analizelor chimice, specialişti ai Departamentului de Supraveghere în Sănătatea Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Galaţi au concluzionat că apa din fântânile de la Izvoarele prezintă o turbiditate crescută, o concentraţie de amoniu peste limita admisă şi miros uşor neplăcut de hidrogen sulfurat, ceea ce o face improprie consumului uman.

Dată fiind modificarea calităţii apei potabile de la Izvoarele (comuna Slobozia Conachi), prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a dispus încă de ieri distribuirea a 15.000 de litri de apă minerală pentru populaţia afectată, apă disponibillă în depozitele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din donaţii. În plus, în cursul zilei de astăzi, va fi pusă la dispoziţia Primăriei Slobozia Conachi o instalaţie de potabilizare a apei.  

Toate acestea ar putea avea o strânsă legătură cu activitatea seismică intensă din ultimele 10 zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările