Încep audierile martorilor ameninţaţi de un recidivist prins la volan fără carnet: „Vezi moşii ăştia de aici? Diseară le dau foc la moşi!“

Încep audierile martorilor ameninţaţi de un recidivist prins la volan fără carnet: „Vezi moşii ăştia de aici? Diseară le dau foc la moşi!“

Bătrânii vor depune mărturie în procesul recidivistului acuzat de corupţie Foto: arhivă Adevărul

Un gălăţean surprins de oamenii legii la volanul unei maşini, deşi nu avea carnet de conducere, a ameninţat doi bătrânei cu moartea doar pentru că fuseseră martori când a schimbat locul cu soţia sa, pentru a scăpa de răspunderea penală.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Pe 08.08.2015, gălăţeanul Gheorghe Munteanu (40 de ani) a fost surprins de  o patrulă de Poliţie într-o localitate din judeţul Galaţi (pe DN25, între Galaţi şi Tecuci) în timp ce rula cu 80 de kilometri pe oră.

Oamenii legii i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, dar acesta a refuzat, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Gheorghe Munteanu nu a oprit pentru că nu are permis de conducere, astfel că, până la sosirea poliţiştilor în dreptul maşinii  pe care o conducea, a schimbat locul cu soţia sa, Georgiana Munteanu.

Poliţiştii observaseră însă cine era la volan şi, în plus, la momentul când şoferul de ocazie a schimbat locul cu soţia sa, doi bătrâni au observat scena. După ce şi-a dat seama că nu are cum să scape, Gheorghe Munteanu a încercat să îi mituiască pe poliţişti, oferindu-le 100 de euro, iar apoi 150 de euro.

”Închizii ochii şi mata”, a sunat replica acestuia. Când a văzut că nici tentativa de mituire nu a funcţionat, Gheorghe Munteanu a trecut la ameninţări. ”Vezi moşii ăştia de aici? Diseară le dau foc la moşi! Vrei să vezi? Păi vrei să vezi”, i-a ameninţat individul pe bătrânii care asistaseră fără să vrea la scena cu schimbatul locurilor.

Amantul imaginar

Nici nevasta acestuia nu s-a lăsat mai prejos. Georgiana Munteanu le-a declarat poliţiştilor că, de fapt, se afla în maşină cu amantul său, un anume Dumitru Buruiană, care ar fi ameninţat-o că, dacă nu schimbă locurile, le va da poliţiştilor datele de identitate ale soţului său.

O verificare rapidă a cărţii de identitate a stabilit fără putinţă de tăgadă că persoana care o însoţise în acea zi în deplasarea cu maşina era soţul său, Gheorghe Munteanu. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată zilele trecute pe Gheorghe Munteanu pentru dare de mită şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Soţia acestuia, Georgiana Munteanu, nu a putut fi pusă sub acuzare pentru că a încercat să inducă în eroare organele judiciare din cauza legăturii de familie cu acesta.

Gheorghe Munteanu este recidivist, având un rest neexecutat de pedeapsă de 440 de zile, care se va adaugă la noua sancţiune penală pe care acesta o va primi pentru cele două infracţiuni amintite. Pe 17 ianuarie, Tribunalul Galaţi a stabilit ca la sfârşitul lunii următoare să îi audieze pe bătrânii care au asistat la momentul când Gheorghe Munteanu a schimbat locul cu nevasta. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările