VIDEO SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Oprişan stă în „fortăreaţa“ mamei

VIDEO SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Oprişan stă în „fortăreaţa“ mamei

Dincolo de aceste ziduri înalte de trei metri, înconjurat de pădure, locuieşte într-o casă impresionantă Marian Oprişan FOTO: Ştefan Borcea

Baronul Marian Oprişan apare ca sărac şi cinstit în declaraţia de avere. În schimb, mama sa pensionară face afaceri imobiliare cu mai marii Constanţei şi Elan Schwartzenberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

La prima vedere, dacă parcurgi declaraţia de avere a preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu ai deloc impresia că acesta este un om bogat, aşa cum toată lumea vorbeşte. În afară de două apartamente, în suprafaţă de peste 300 mp, lipite unul de altul şi transformate în clădire de birouri, într-un spaţiu generos, la parter, pe strada Al. Vlahuţă din Focşani declaraţia de avere nu cuprinde mare lucru.

Conform acesteia, Marian Oprişan mai deţine pe numele său 7500 mp de teren agricol lângă Crângul Petreşti, într-un lot de pământ de opt hectare, teren cumpărat la începutul anilor 2000 şi care se află pe numele mamei sale. Oprişan are şi două credite scadente în anul 2020, în valoare de 34.500 de euro, iar ca venituri a încasat anul trecut din indemnizaţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea suma de 50310 lei.

De asemenea, pe numele său nu figurează nici un autoturism,deşi conduce cele mai performante maşini, gen Toyota sau Mercedes,  înmatriculate cu iniţialele de la numele său, MMO, despre care cârcotaşii glumesc şi spun că s-ar traduce „Mama lui Marian Oprişan”.

Asta pentru că mama liderului PSD Vrancea, Lucia Gherarde (foto stânga sus), o pensionară singură şi cu venituri modeste, care a fost toată viaţa salariat la Fabrica de Confecţii din Focşani, este cea care deţine pe numele său adevăratele proprietăţi ale familiei.

Din această cauză se spune despre baronul de Vrancea că este printre cei mai bogaţi oameni din judeţ. Acesta locuieşte în fapt într-o casă uriaşă, formată din mai multe corpuri, întinsă pe câteva mii de metri pătraţi, care arată ca o adevărată fortăreaţă (unii spun că seamănă cu o puşcărie, pentru zidurile înalte de peste trei metri, unde nimeni nu a pătruns vreodată) şi este păzită non-stop.

Casa, pentru construcţia căreia s-a defrişat o suprafaţă importantă de pădure, se află pe teritoriul comunei Boloteşti, la 27 de kilometri de Focşani, pe DN2D, pe partea stângă a direcţie de mers spre Lepşa şi, potrivit imaginilor din satelit, are cel puţin şapte corpuri de clădire, în curte putând fi văzută şi o piscină.

„Casa are doar cinci camere şi este casa familiei noastre. Este pe numele mamei mele, pentru ca între mine şi fratele meu, Doamne fereşte, să nu existe probleme de succesiune", declara în urmă cu câţiva ani Marian Oprişan.

Fratele lui Marian Oprişan, Adrian Oprişan, este şi el celebru, această notorietate  fiind dobândită după ce firma sa de construcţie şi întreţinere terenuri sportive a făcut praf de două ori gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării. Adrian Oprişan deţine şi el în Focşani o impresionantă casă.

Cum spuneam, baronul de Vrancea a ţinut presa departe de „fortăreaţa” sa de-a lungul celor zece ani de când locuieşte în ea, iar cei care au curiozitatea să vadă ce se află dincolo de zidurile înalte o pot face doar survolând-o eventual cu un elicopter.

Din această cauză, experţii imobiliari din Vrancea nu-şi pot da cu părerea cam cât valorează întreaga proprietate. 

 

 

Pentru Marian Oprişan cel mai important este că acest bun aflat pe numele mamei nu se află sub sechestrul asigurator pus de procurorii DNA pe averea sa în anul 2005, atunci când a început urmărirea penală în dosarul de corupţie nefinalizat încă.

Tot mama lui Marian Oprişan a mai fost protagonista unor  tranzacţii profitabile cu terenuri, cum ar fi cumpărarea cu 50.000 de lei, în anul 2002, a unui teren de 2500 mp aparţinând unei biserici din Focşani şi care, potrivit presei timpului, ar fi valorat de 20 de ori mai mult. 

Totuşi, mama lui Oprişan a prosperat de pe urma terenurilor, după ce le-a împărţit în cinci loturi şi le-a vândut unor îmbogăţiţi ai tranziţiei care şi-au ridicat vile.

Şi încă o informaţie interesantă este aceea că mama lui Marian Oprişan, Lucia Gherarde, figurează în declaraţia de avere a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ca şi coproprietar a două terenuri din Capitală împreună cu nume sonore din politică şi afaceri, respectiv Radu Mazăre, primarul Constanţei, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Elan Schwartzenberg, om de afaceri sau Sorin Strutinsky.

 

Terenurile în care sunt coproprietari aproape zece oameni au suprafaţa de 24,16 mp, respectiv 35,68 mp şi nu sunt identificate ca şi locaţie în declaraţia de avere.

În ciuda eforturilor noastre de a avea şi un punct de vedere în această chestiune din partea lui Marin Oprişan, acesta nu ne-a răspuns nici la apel, nici mesajului pe care i l-am trimis.

Mai puteţi citi:

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

FOTO „Afaceri à la Vrancea”. Oprişan îşi poate creşte averea pe seama UE


 

Casa în care stă Marian Oprişan la Boloteşti

Imagini din aceeasi galerie
  • Casa în care stă Marian Oprişan la Boloteşti
  • Apartamentele lui Marian Oprişan din Focşani au fost transformate în clădie de birouri
  • Aşa arată din satelit casa unde stă Marian oprişan
  • Gardul
  • Gardul Casei lui Marian Oprişan are peste 200 m lungime
  • Declaraţia de avere a lui Nicuşor Constantinescu, unde apare şi numele Luciei Gherarde, mama lui Marian Oprişan
  • Marian Oprişan
  • Marian Oprişan alături de mama sa, Lucia Gherarde (stânga)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: