Update: Două drumuri naţionale blocate de viscol în Vrancea

Update: Două drumuri naţionale blocate de viscol în Vrancea

Viscolul este anunţat până deseară, la ora 18.00

Utilajele firmelor de deszăpezire nu pot interveni din cauză că viscolul aduce înapoi zăpada îndepărtată de pe drumuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două drumuri închise la această oră sunt  DN23B Măicăneşti-Ciorăşti şi  DN2M Odobeşti-Andreiaşu de Jos.

Singurul drum judeţean care a fost închis azi noapte, DJ 202E Sihlea-Voetin, s-a redeschis astăzi.

Oricât ar acţiona maşinile de deszăpezire pe aceste drumuri, viscolul aduce zăpada înapoi pe artere, astfel că activitatea drumarilor va fi mai eficientă când vremea se va mai potoli.

Peste 50 de maşini au fost scoase din zăpadă după ce au rămas blocate pe drumurile din judeţ

Ce-i drept, nici firma care a câştigat contractul de deszăpezire, în speţă UMB Spedition, nu şi-a făcut foarte bine treaba, motiv pentru care este pasibilă de sancţiuni. Prefectul Sorin Hornea a anunţat că dacă va fi cazul va apela la armată şi la utilajele acesteia, mult mai puternice decât ce au acum firmele de deszăpezire.

Nu plecaţi la drum pe E85 spre Bucureşti cu maşina

"Cei care  se ocupă de deszăpezire nu-şi prea fac treaba. Vom avea o discuţie cu Secţia de Drumuri Naţionale şi Poliţia Rutieră, pentru că eu am cerut firmei de deszăpezire să vină cu un utilaj să scoată oamenii din nămeţi iar ei au trimis utilajul să scoată un alt utilaj înzăpezit, ori acest lucru nu este normal, pentru că primează viaţa oamenilor. Nici utilajele de deszăpezire nu sunt cele pe care le-au raportat. Ar fi trebuit să pună la dispoziţie 20 de utilaje şi ne-au anunţat că patru sunt stricate şi au trimis alte utilaje în sprijinul altor judeţe, în condiţiile în care avem probleme în judeţ. Şi acum refuză să-mi pună utilaje la dispoziţie", a declarat pentru RTV prefectul Sorin Hornea.

Persoanele care fac dializă la Spitalul din Focşani sunt cazate în spital sau la rude, în oraş.

În ce priveşte starea vremii, chiar dacă nu mai ninge în următoarea perioadă vremea se va răci constant. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -18 şi 10 grade Celsiusiar maximele între -10 şi -5 grade Celsius.  Cerul va fi noros, cu intensificări ale vântului depână la 65 km/h.

Citiţi şi: E85, inaccesibil spre Bucureşti

Cinci şoferi blocaţi de nămeţi în trafic, cazaţi la DumitreştiDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările