Proteză bionică pentru militarul vrâncean Florinel Enache, rănit anul trecut în Afganistan

Proteză bionică pentru militarul vrâncean Florinel Enache, rănit anul trecut în Afganistan

Florinel Enache, la întoarcerea pe pământ românesc

Militarul a fost vizitat astăzi la Spitalul de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat de câteva luni internat la Spitalul de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, după un an în care a fost îngrijit în spitale din Statele Unite ale Americii, militarul vrâncean Florinel Enache a aflat astăzi de la ministrul Apărări Naţionale că va avea parte de o proteză bionică.

Ministrul a aprobat achiziţionarea acesteia, în condiţiile în care Florinel Enache şi-a pierdut pe câmpul de luptă din Afganistan mâna stângă şi ambele picioare.

Militarul român, originar din comuna Gura Caliţei, judeţul Vrancea, se afla anul trecut într-o patrulă de rutină de securizare a unui obiectiv pe autostrada Kabul-Kandahar, când a călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat. Ambele picioare şi mâna stângă i-au fost spulberate. Ca prin minune, colegii din echipaj au reuşit să-l salveze.

Mai puteţi citi:

Povestea militarului erou felicitat de Obama. Florinel Enache a rămas fără picioare şi o mână în Afganistan. România îi dă 85.000 de euro

Fotoliu rulant de 31.000 de dolari pentru militarul vrâncean Florinel Enache, rănit în Afganistan

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările