FOTO Patru noi autobuze, cu dotări de top, vor transporta călători în Focşani

FOTO Patru noi autobuze, cu dotări de top, vor transporta călători în Focşani

Autobuzele au costat 330.000 de euro  FOTO: Ştefan Borcea

Acestea au costat 330.000 de euro, bani obţinuţi dintr-un credit, dar şi prin alocare bugetară de la Primăria Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

De astăzi, SC Transport Public Focşani se poate lăuda că are în dotare încă patru microbuze noi, pe lângă cele opt achiziţionate anul trecut. Cele patru maşini marca Karsan, cu care vor fi transportaţi călătorii în Focşani, au costat 332.000 de euro, fără TVA şi a fost posibilă cumpărarea lor printr-o alocare de 600.000 de lei de la bugetul local al municipiului Focşani şi 900.000 de lei printr-un credit luat de SC Transport Public.

Autobuzele, de capacitatea medie, au 61 de locuri, din care 23 pe scaune.

“Au dotări de top. Au toate sistemele de siguranţă, aer condiţionat, monitorizare video realizate din fabrică. Anul trecut am mai adus opt astfel de autobuze iar la momentul actual avem 12 maşini noi. Pe traseele din Focşani folosim 24 de maşini, deci jumătate din autobuzele care circulă în oraş sunt noi. În total, parcul nostru auto are 43 de maşini, din care cinci sunt microbuze de tip vechi, pe care le-am scos de pe traseu şi încercăm să le vindem”, a declarat Ionel Diaconu, directorul SC Transport Public.

Primarul Cristi Misăilă a menţionat că vor mai fi cumpărate autobuze pentru transportul călătorilor în Focşani.

“Este o primă etapă de modernizare a parcului auto al SC Transport Public. Intenţia noastră este de a duce mai departe această modernizare, chiar şi cu fonduri europene, într-un proiect mult mai amplu pe care îl avem în vedere”, a spus Cristi Misăilă.


Potrivit directorului SC Transport Public, s-a identificat deja o axă de finanţare pe fonduri europene care vizează achiziţia de autobuze ecologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările